Konya’nın Beyşehir ilçesinde yaşayan şehit yakınları, gaziler ve aileleri, Jandarma teşkilatı mensupları ile beraber Konya’da gerçekleştirilen sema gösterilerini izledi.

Beyşehir’de ikamet eden şehit yakınları, gaziler ve aileleri, jandarma teşkilatının organizesi ile Hazreti Mevlana’nın 741.Vuslat Yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Mevlana Kültür Merkezi’nde düzenlenen sema gösterilerini izlemek üzere Konya’ya götürüldü. Jandarma araçlarına binerek Konya’ya giden şehit aileleri ve gaziler, Konya il sınırları içerisinde yaşam sürmelerine karşın hayatlarında ilk defa sema gösterilerini izleme imkanı bulduklarını belirterek jandarma teşkilatına teşekkür etti.

Türkiye Muharip Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Beyşehir Temsilcisi Mehmet Gümüşkan, yaptığı açıklamada, çok sayıda dernek üyesi şehit yakını ve gazinin bugüne kadar Konya’da yapılan vuslat yıldönümü kapsamındaki sema gösterilerini bugüne kadar çeşitli sebeplerle izleme imkanı bulamadığını vurgulayarak, "Sağ olsunlar jandarma teşkilatımızın organizesi ile bu imkana kavuştuk. Derneğimiz üyesi olan aralarında şehit yakını ve gazilerimizin de bulunduğu 30 aile olarak jandarma personelimizle beraber adeta büyülendiğimiz Konya’daki sema gösterilerini hep birlikte izledik. Organizasyonu düzenlemelerinden ötürü jandarmamıza çok teşekkür ediyorum. Bizleri hep iyi ve kötü günlerimizde yalnız bırakmadıkları ve sahip çıktıkları gibi bu tür etkinliklere katılmamızı sağlayarak sosyal yaşamdan kopmamamızı sağlıyorlar" dedi.