Konya’nın Akşehir İlçe Kaymakamı Yalçın Sezgin, Türkiye’de bir ilk olarak Akşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen, zengin-fakir herkesin ücretsiz olarak yararlanabildiği Çorba Çeşmesi’ni ziyaret etti.

Kaymakam Sezgin’in ziyaretine, İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Yiğit ile Şube Müdürü Mahmut İşcan’da eşlik etti. Çeşmeden akan çorbayı kaseye dolduran Kaymakam Yalçın Sezgin, böylesine güzel bir hizmetin verilmesinden son derece mutluluk duyduğunu ifade ederek, “Harika sıcacık bir çorba çeşmeden akıyor ve bu müthiş bir düşüncenin ürünü” dedi. Üç aya yakındır Akşehir’de görev yaptığını ve Akşehir’deki bu Çorba Çeşmesi’ni Ahmet Şerif İzgören’in Moks adlı kitabında okuduğunu söyleyen Kaymakam Sezgin, “Kitapta Akşehir’de başarılı bir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu’nun Çorba Çeşmesi uygulamasını okudum. Akşehir’de böyle bir Çorba Çeşmesi var ve benim burayı ziyaret etmemem olmazdı. Böyle güzel ve orijinal bir düşünceyi ortaya koyan o dönemki Belediye Başkanı şimdiki Milletvekilimiz Sayın Mustafa Baloğlu ile bu hizmeti devam ettiren Belediye Başkanımız Salih Akkaya’yı tebrik ediyorum. Böyle güzel düşüncelere ihtiyaç var. İnşallah böyle güzel hizmetler, ülkemizin her yerine yayılır” diye konuştu.

Çorba Çeşmesi’ndeki vatandaşlarla birlikte çorba içip onlarla sohbet eden Kaymakam Yalçın Sezgin, görevli belediye personeline teşekkür ederek ayrıldı.

Akşehir Belediyesi tarafından Türkiye’de bir ilk olarak gerçekleştirilen ’Çorba Çeşmesi’ sosyal projesi, 2007 yılında o dönemki Akşehir Belediye Başkanı Mustafa Baloğlu ile Oyuncu Senarist Levent Kazak’ın ortak fikri ile ortaya çıkarak hizmete girmişti. Projede, veren el ile alan elin birbirini görmeden hayır yapması sağlanıyor. Akşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağlı olarak çalışan Çorba Çeşmesi’nde zengin fakir ayrımı yapılmadan çorba içmek isteyen ya da karnını doyurmak isteyen herkes çeşmeden akan sıcak çorbayı porselen kaselere doldurarak çorba içebiliyor. Sabah 08.00’den Akşam saat 17.00’ye kadar açık olan Çorba Çeşmesi salonunda günlük 4 Bin kâseye yakın çorba dağıtılıyor. İsteyen herkesin dilediği kadar çorba içebildiği salonda limon, biber ve ekmek de ücretsiz olarak sunuluyor. Akşehir Belediyesi, çok büyük ilgi gören Çorba Çeşmesi’ne, Türk Patent Enstitüsü Markalar Dairesi’ne başvurarak tescil belgesi aldı. 2010 05057 sayılı Marka Tescil Belgesi ile Çorba Çeşmesi, 10 yıl müddetçe yiyecek ve içecek sınıfındaki hizmetlerde marka haline geldi. Çorba Çeşmesi, Akşehir Belediyesi’nin tescilli bir markası olarak Akşehir Halkı’na hizmet vermeye devam ediyor.