Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbrahim Dzhunusov, makamında ziyaret ettiği Konya Valisi Muammer Erol’a kalpak giydirerek kırbaç hediye etti.

Ziyarette konuşmasına, misafirine ‘Hoş geldiniz’ diyerek başlayan Vali Erol, “Mevlana’nın 741. Vuslat Yıl Dönümü Anma Törenleri vesilesiyle Konya’mızı birçok kişi ziyaret etmekte. Hz. Mevlana bugün de insanları, ortak gönül dili konuşmakla bir araya getiriyor. Biz bu vesileyle Konya’yı ve Türkiye’yi mevcudun üzerine hangi alanlarda daha fazla ilişkiler geliştirebiliriz, her iki tarafında yararlanabileceği şekilde. Daha somut şeyler düşünmeye bir fırsat oluşturuyor diye düşünüyoruz” dedi.

“HZ. MEVLANA’YI TÜRK DÜNYASINA ÖRNEK OLARAK GÖRÜYORUZ”

Vali Muammer Erol’dan sonra söz alan Büyükelçi İbrahim Dzhunusov ise, “Bu gelişimiz, Hz. Mevlana’yı anma günlerine denk geldi. Dolayısıyla Hz. Mevlana’yı biz Türk Dünyası’na kendi hayat yoluyla örnek bir insan olarak görmekteyiz. Ben, şahsi olarak da sanatçıyım ve bu da bir sanatçı insana kıvanç katıyor. Biz birbirimizle ilişkilerimizi pekiştirmek için, sürekli birbirimizden haberdar olmamız gerekiyor. Kırgız’da bir söz vardır; ‘Eğer haber almazsa, akrabalar bile düşman olurlar’. Aynı zamanda Hz. Mevlana’nın da sözü var; ‘Allah bize beraber yaşayın dedi ve yardımda da akarsu gibi olun’ demiş. Türkiye ve Kırgızistan’ın ilişkileri çok iyidir. Nazar değmesin. Biz Kırgızistan’ın büyükelçisi olarak bizim görevimiz sadece Kırgızistan’ı temsil etmek değildir. İki ülke ilişkilerini pekiştirmektir. İnşa edilmiş bir köprü var. O köprünün alt köprülerini kurmamız lazım” diye konuştu.

Ziyarette, Kırgızistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi İbrahim Dzhunusov, Vali Erol’a kalpak ve kırbaç hediye etti. Vali Erol da misafiri Büyükelçi Dzhunusov’a, semazen figürlü tablo ve Mesnevi takdim etti.