Konya 112 ekibi, 6-9 Kasım 2014 tarihinde Muğla’nın Bodrum ilçesinde gerçekleştirilen 2’inci Uluslararası Paramedik Kongresi ve Ambulans Rallisinde birinci oldu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Muğla Sağlık Müdürlüğü ve Paramedik Derneğinin birlikte düzenlediği, acil sağlık hizmetlerindeki gelişmeler ve güncel yaklaşımlarla ilgili eğitimlerin verildiği, ekiplerin birbirleriyle bilgi paylaşımında bulunmasının ve motivasyonlarının artırılmasının hedeflendiği ambulans rallisine, Yunanistan, Belçika ve Çek Cumhuriyetinden 4 ekip katılırken, Türkiye’den de 21 ayrı ilden ambulans ekipleri yer aldı.

Katılan ekiplerin, Medikal, Pediatri, Triaj, Travma ve Taşıma Etaplarından oluşan 5 ayrı etapta bilgi ve becerilerinin puanlandığı ambulans rallisinde, Pediatri ve Medikal etabını birincilikle, Triaj Etabını üçüncülükle tamamlayan ve genel toplamda en yüksek puanı alan Konya 112 ekibi genel sıralama birinciliğini elde etti. Rallide ikinciliği Antalya 112 ekibi alırken İzmir 112 ekibi de üçüncü oldu.

Ambulans rallisinde birinci olan Paramedik Nazik Yaprak, Paramedik Kader Atalay ve Acil Tıp Teknisyeni Fatih Karaboya’dan oluşan Konya 112 ekibiyle birlikte İl Sağlık Müdürü Yrd. Doç. Dr. Hasan Küçükkendirci’yi ziyaret eden 112‘den sorumlu Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Hasan Öznavruz ve Konya 112 Komuta Kontrol Merkezi Başhekimi Dr. Osman Ulusal, birincilik kupasını İl Sağlık Müdürü Küçükkendirci’ye takdim etti.

Konya’ya birincilikle dönen ekibi tebrik eden Küçükkendirci, “Uluslararası katılımında olduğu bir organizasyondan büyük bir başarıyla birinci olarak gelmeniz hem bizleri hem de tüm Konyalıları gururlandırdı. Bizler vatandaşlarımıza sağlık alanında en iyi ve en kaliteli hizmeti sunma gayreti içerisindeyiz. Bunun için düzenli aralıklarla hizmet içi eğitimler ve tatbikatlar yapıyoruz. Bu eğitimlerin meyvelerini verdiğini görmek mutluluk verici, Türkiye’nin ve Konya’nın sağlık alanında geldiği noktayı görüyorsunuz, halkımızın bizlere duyduğu güven, kazanılan bu birincilikle daha da pekişecektir” dedi.