Konya Büyükşehir Belediyesi, “12. eTR Ödülleri”nde “Toplu Ulaşım Elektronik Ücret Toplama Sisteminde Temassız Bankacılık Kartlarının Kullandırılması” projesi ile Büyük Ölçekli Belediye kategorisinde finale kaldı. Ödüller kapsamında, Selçuklu Belediyesi ile İl Emniyet Müdürlüğü de “Orta Ölçekli Belediye” ve “Kamudan Vatandaşa Hizmetler” kategorilerinde finale kaldı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) himayesinde Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından düzenlenen “12. eTR Ödülleri”nde finalistler belli oldu. Türkiye’de, rekabeti arttırıcı, bilgiye dayalı, e-hizmetlere odaklanmış dönüşümü hızlandırmak amacıyla oluşturulan “eTR Ödülleri”nin bu yılki finalistleri arasında Konya’dan 3 kurum birden yer aldı. Konya Büyükşehir Belediyesi, “eTR Ödülleri”nde 2008, 2011, 2012 ve 2013’ün ardından beşinci kez finale kaldı. Daha önce “KOSKİ Mobil İş Takip” ve “Konya Şehir Rehberi” projeleri ile Büyük Ölçekli Belediye Ödülü’nü alan Konya Büyükşehir Belediyesi, bu yıl da “Toplu Ulaşım Elektronik Ücret Toplama Sisteminde Temassız Bankacılık Kartlarının Kullandırılması” projesi ile finale kalmayı başardı.

KONYA’DAN 3 KURUM BİRDEN FİNALDE

eTR Ödülleri kapsamında Orta Ölçekli Belediye kategorisinde “e-Doğrudan Temin” ile Selçuklu Belediyesi ve “Kamudan Vatandaşa Hizmetler” kategorisinde TEDES ile Konya İl Emniyet Müdürlüğü finale kaldı. Türkiye’de bir ilk olan TEDES’in fiber optik haberleşme altyapısı, direkleri, saha dolapları, kazı gibi çalışmaları Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılmıştı.

ÖDÜLLER 15 OCAK’TA SAHİPLERİNİ BULACAK

“Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler”, “Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler”, “Kamudan Kamuya e-Hizmetler” ve “Küçük, Orta, Büyük Ölçekli Yerel Yönetimler” kategorilerinde düzenlenen 12. eTR Ödülleri, 15 Ocak’ta Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde sahiplerini bulacak. TBMM’de gerçekleştirilecek tören sırasında jürinin yapacağı elektronik oylama ile sonuçlar belirlenecek.

Konya Büyükşehir Belediyesi, dünyada ilk olarak tüm temassız özellikli bankacılık kartlarının belediye bünyesinde hizmet veren toplu ulaşım araçlarında kullanılmasını sağladı.