Makine Mühendisleri Konya Oda Başkanı Erdoğan Duransoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret etti.

Ereğli Şube Başkanı Münif İzbudak ve Yönetim Kurulu Üyesi Halil Ercan’ın da katıldığı ziyarette Makine Mühendisleri Konya Oda Başkanı Erdoğan Duransoy, Başkan Özgüven ile tanışmak ve asansör denetimi konusunda görüş alışverişinde bulunacaklarını kaydetti.

Duransoy, kanunen belediye denetimindeki asansörlerin A tipi muayene kuruluşlarına denetletmesi gerektiğini söyleyerek, denetim sonucunda asansörlerin çalışmaya, iş güvenliğine ve can güvenliğine uygun olup olmadığına bakıldığını ve yeşil, sarı ve kırmızı etiket kullanıldığına dikkat çekti.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven ise, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Makine Mühendisleri Odasının önemli görevler üstlendiğini söyledi. Makine Mühendisleri Odası’nın LPG’li araçtan kamuoyunu ilgilendiren genel ve yaygın çalışmalarda elini taşın altına soktuğunu kaydeden Özgüven, asansör ve bina güvenliği noktasında yönetim anlayışı sergilediklerini belirtti.

Özgüven, asansör konusunda toplumsal alışkanlığı yıkmak gerektiğini vurguladığı konuşmasında, “Asansör deyip geçmemek gerek. Asansör kazalarını görüyoruz. Birçok kez cana mal oluyor. Kadere inanıyoruz ama tedbiri de elden bırakmamak gerekiyor. Bu yüzden oturma ruhsatı vermediğimiz birkaç konut dahi var” dedi.