Konya’da "Kütüphan-e Türkiye Projesi" bölge toplantısı gerçekleştirildi.

Konya İl Halk Kütüphanesi’nde, projeyi yürütmekle görevli Hacettepe Üniversitesi Teknokent-Teknoloji Transfer Merkezi (HT-TTM) öncülüğünde gerçekleştirilen bölge toplantısına 6 ilden toplam 18 kütüphane katıldı.

Toplantıda konuşan Konya Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan, “Geçtiğimiz aylarda yapılan bir değerlendirmede Konya’da özellikle ilkokul seviyesindeki öğrencilerin okuma alışkanlığı ve sıklığıyla ilgili değerlendirmede Konya, açık ara kendisini daha farklı bir konuma taşımış oldu. Bütün bu proje ve çalışmaların arkasındaki hedef kütüphanelerin kullanıcılar bakımından ister okul öncesi deyin ister ilkokuldan itibaren bütün eğitim hayatını dikkate alan yahut mesleğe atılmış insanlar açısından da bakıldığında, onların pekala değerlendirebilecekleri, kullanabilecekleri, faydalanabilecekleri bir kütüphane formatı oluşturmak. Yani sağlıklı vatandaşlarımızdan herhangi bir engeli bulunan vatandaşımıza kadar, çocuğumuzdan yaşlımıza kadar biz her türlü hizmeti burada nitelikli bir şekilde sunmaya çalışıyoruz. Zannediyorum ki Türkiye’deki il halk kütüphaneleri arasında hakikaten örnek gösterilebilecek ve hem konumu, fiziki şartları hem de hizmet anlayışı bakımından son derece nitelikli bir kütüphane olduğunu Konya için söylemiş olmak isterim doğrusu” dedi.

1 Temmuz 2013 tarihinde startı verilen ve Cumhurbaşkanlığı himayesinde olan ‘Kütüphan-e Türkiye Projesi’nde, başta toplumun dezavantajlı kesimleri olmak üzere, toplumun tamamının zengin internet bilgi ve iletişim kaynaklarından yararlanabilmesi, e-devlet uygulamalarına katılabilmesi ve bunun bir sonucu olarak, toplumun hayat standartlarında gelişme sağlanması amaç olarak belirlenmiştir.

28 ay süreli Planlama ve Pilot Uygulama Projesi kapsamında, ülke genelini yansıtan 26 ilde bulunan ve çeşitli büyüklüklerdeki yerleşim birimlerini temsil eden toplam 78 halk kütüphanesinde öncelikle, Bilgi ve İletişim Teknolojileri altyapısı, kütüphane çalışanları ve kullanıcılarının bilgisayar-internet-bilgi okuryazarlığı konularında ihtiyaç analizleri yapılmıştır. 78 halk kütüphanesinden birisi olan Konya İl Halk Kütüphanesi de proje kapsamında çeşitli eğitimler sunmaya başlamıştır.