Konya Büyükşehir Belediyesinin daveti ile Konya’ya gelen Mescid-i Aksa İmamı Yusuf Salâh El İkrimavi, Mevlana Meydanında binlerce kişiye teravih namazı kıldırdı.

Konya Büyükşehir Belediyesi, şehirdeki Ramazan coşkusuna farklı programlarla katkı sağlıyor. Mübarek Ramazan ayının ilk teravih namazı için Mevlana Meydanında toplanan binlerce Konyalı, Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından davet edilen Mescid-i Aksa İmamı Yusuf Salâh El İkrimavi’nin kıldırdığı namaza iştirak etti. İlk teravih namazı öncesi Konya Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar, Sultan Selim Sohbetlerinde halka hitap ederken, sohbetin ardından binlerce Konyalı El İkrimavi’nin imamlığında huşü içinde namazlarını kıldı. Konya Büyükşehir Belediyesinin organizasyonu ile Ramazan ayı boyunca birbirinden değerli imam hatiplerin katılacağı Mevlana Meydanındaki Enderun usulü teravih namazlarını mübarek ayın ilk 3 günü Mescid-i Aksa İmamı Yusuf Salâh El İkrimavi kıldıracak. Hava şartlarının uygun olduğu akşamlar Mevlana Meydanında kılınacak teravih namazları, yağışlı günlerde Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanarak yeniden ibadete açılan Tarihi Sultan Selim Caminde eda edilecek. Namaz öncesi düzenlenecek Sultan Selim Sohbetlerine de her gün başka bir vaiz katılacak. Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Camii bahçesinde de Ramazan ayı boyunca ünlü hafızların katılımı ile Enderun usulü teravih namazları kılınacak.

Rahmet Akşamları şehri saracak

Konya Büyükşehir Belediyesi, geleneksel olarak düzenlediği Rahmet Akşamlarında da Kur’an-ı Kerim tilavetleri, Mevlid-i Şerif icraları, ilahiler, kasideler ve sohbetlerle Ramazan’ı Şerif’in havasına uygun programlar yapıyor. Kültürpark’ta her gün teravihten sonra düzenlenecek programların ilk günü olan 27 Mayıs Cumartesi günü Hafız Ahmet Çalışır, 28 Mayıs Pazar günü Hüseyin Goncagül, 29 Mayıs Pazartesi günü Medeniyet Okulu İlahi Grubu yer alacak.