Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında çeşitli kurum ve kuruluşların katkıları ile “Uluslararası Konya Sempozyumu” düzenliyor. Türkiye’den ve 6 ülkeden 85 bilim insanının sunumlarıyla gerçekleşecek sempozyum 13-15 Kasım tarihleri arasında yapılacak.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Medeniyet Okulu Projesi kapsamında Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Atatürk Kültür Merkezi, Selçuk Üniversitesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Selçuklu Akademik Düşünce ve Araştırma Merkezi’nin katkıları ile “Uluslararası Konya Sempozyumu” düzenliyor. Dedeman Otel’de 13-15 Kasım tarihleri arasında düzenlenecek sempozyumda “Medeniyet, Şehir ve Üniversite” başlıkları altında 11’i Amerika Birleşik Devletleri, Portekiz, Mısır, Makedonya, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkelerden olmak üzere olmak üzere alanında uzman 85 bilim insanı sunum yapacak. Sempozyumda, geçmişte olduğu gibi gelecekte de bir medeniyet merkezi olmayı hedefleyen Konya’nın içinde yeşerdiği medeniyeti ve bu medeniyetin en önemli göstergelerinden olan üniversiteler ile şehrin tarihsel süreç içerisinde geçirdiği değişimler tüm yönleriyle ele alınacak.

Konya’nın bir medeniyet merkezi olarak varlığını sürdürmesine ışık tutması hedeflenen “Uluslararası Konya Sempozyumu” kapsamında Konya’nın yerel kıyafetleri ve el sanatları sergilenirken; yerel müziklerden örneklerin sunulacağı Konya Türküleri Konseri de yapılacak. Sempozyum, 13 Kasım Perşembe günü saat 09.00’da Dedeman Otel’de başlayacak.