Konya’nın Beyşehir, Seydişehir ve Hüyük ilçelerinde son bir ay içerisinde yaklaşık 30 bin orman fidanının toprakla buluşturulduğu bildirildi.

Beyşehir Orman İşletmesi Müdürü Şambaz Arık, Orman Genel Müdürlüğü’nün kuruluşunun 175. yıldönümü kapsamında bu ay içerisinde sorumluluk sahasında yer alan 3 ilçede yaklaşık 30 bin sedir fidanının ücretsiz olarak vatandaşlara dağıtıldığını belirtti.

Son olarak Hüyük ilçesinde, Hüyük Belediye Başkanlığı ile işbirliği halinde halka ücretsiz sedir fidanı dağıtımı gerçekleştirdiklerini vurgulayan Arık, “Hüyük merkez ve ilçeye bağlı Köşk Mahallesi’nde gerçekleştirilen programlarda toplam vatandaşlarımıza 10 bin sedir fidanı dağıttık. Bu programlar hem bölgemizdeki yeşil örtü zenginliğinin daha üst noktalara getirilmesi anlamında aynı zamanda Orman Genel Müdürlüğümüzün de kuruluşunun 175. yıldönümü kapsamında gerçekleştirildi. Halkımızın fidan dağıtım programlarına gösterdiği ilgiden dolayı, ilçe belediyelerimize de verdiği destekten dolayı teşekkür ediyorum” dedi.