Konya Sanayi Odası (KSO) Ekim ayı Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi.

Meclis Başkanı Tahir Şahin’in başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ülke gündemini değerlendiren KSO Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, 91 yıldır büyük mücadeleler veren Türkiye’nin büyümeye devam edeceğini söyledi.

91’nci kuruluş yıldönümünü kutlayan Türkiye Cumhuriyeti’nin 91 yıldır büyük mücadeleler verdiğini, her şeye rağmen büyümesini sürdürdüğünü söyleyen Kütükcü, iş dünyası olarak daha çok üretmeye, ihracat yapmaya devam edeceklerini kaydetti. Kütükcü, “Şartlar ne olursa olsun üretim ve ihracat odaklı düşünmek zorundayız” dedi.

Geçtiğimiz günlerde kamuoyuna açıklanan 2015-2017 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programı da değerlendiren Kütükcü, “Dünya ekonomisinin henüz yönünü tayin edemediği bu dönemde, Türkiye de kendi pozisyonunu belirlemeye çalışıyor. 2015-2017 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Program bu açıdan önemli. Programın üretimi esas alan temel bir yaklaşımla inşa edildiğini görüyoruz. İş dünyası olarak, özellikle tasarruf oranlarının yükseltilmesi, enflasyonla mücadele edilmesi ve cari açığın düşürülmesi ile ilgili hedefleri büyük bir memnuniyetle karşıladık” ifadelerini kullandı.

Kütükcü, konuşmasının ardından meclis üyelerine Konya Sanayi Odası’nın faaliyetleri ve Konya Organize Sanayi Bölgesi’ndeki gelişmelerle ilgili bilgi verdi.