Konya Sanayi Odası (KSO), tarım makine sanayicileri ile İtalya’da düzenlenen EIMA 2014 Tarım Makinaları Fuarı’na bir iş gezisi gerçekleştirdi. İtalya’ya düzenlenen KOSGEB destekli iş gezisine katılan Konyalı 26 firmadan 32 işadamı fuar ziyaretinin yanı sıra, ikili iş görüşmeleri de yaptı.

İtalya iş gezisi Konya Sanayi Odası Başkan Yardımcısı Ömer Şen’in heyet başkanlığında gerçekleştirildi. Programın verimli geçtiğini ifade eden Şen, tarım makineleri sektörünün Konya sanayisinin güçlü sektörlerinden biri olduğunu ve uluslararası pazardan daha fazla pay almak için bu fuarlara katılımın çok önemli olduğunu vurguladı. Konya’nın artık dünya ile çalışan, küresel pazarlarda iddiası olan bir sanayi şehri haline geldiğinin altını çizen Şen, Konyalı 20 firmanın da EIMA 2014 Tarım Makinaları Fuarı’nda stant açarak ürünlerini tanıttığını, Türkiye’den fuara katılarak stant açan 89 firmadan 20’sinin Konya firması olmasının Konyalı bir sanayici olarak kendilerine gurur verdiğini vurguladı.

Türk şirketlerinin artık Avrupalı şirketler için ciddi bir rakip haline geldiğini ifade eden Şen, EIMA Fuarı’nda Avrupalı şirketlerle Türk şirketlerine verilen stant yerlerinde Türk şirketleri aleyhine bir tutum sergilendiğini, bu durumun haksız rekabete sebep olduğunu anlatarak, sanayi odası olarak bu tür sorunların çözümü için ilgili diğer STK’larla beraber ortak bir çalışma başlatacaklarını sözlerine ekledi.