Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, Brüksel’de Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda gerçekleşen Avrupa Şirketler Meclisi toplantısına katıldı.

Avrupa Ticaret ve Sanayi Odaları Birliği (EUROCHAMBRES) tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Avrupa Şirketler Meclisi toplantısına, Konya Ticaret Odası (KTO) Başkanı TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Selçuk Öztürk, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, TOBB Yönetim Kurulu üyeleri ile oda ve borsa başkanlarından oluşan heyetle katıldı. Başkan Öztürk, TOBB heyetinin üç günlük Brüksel temasları çerçevesinde Eurochambres ve TOBB’un Brüksel’de ortaklaşa düzenlediği, "İş Dünyası AB’nin Genişleme Sürecine Nasıl Katkı Sağlar?" konferansına katıldı. Avrupa Parlamentosu Genel Kurulu’nda gerçekleşen Avrupa Şirketler Meclisi toplantısında TOBB heyeti, gündem konuları çerçevesinde görüşlerini dile getirerek AB kurumları yetkililerine sorular yöneltti. Türkiye’nin TTIP’e dahil edilmesi, mesleki eğitim, finansmana erişim ve enerji konularındaki görüşler dile getirildi.

Brüksel temaslarını değerlendiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, “EUROCHAMBRES tarafından düzenlenen Avrupa Şirketler Meclisi toplantısına, Avrupa’dan 800’ün üzerinde işletme iştirak etti. Her ölçekte ve her sektördeki işletmeler, AB kurumlarına, iş dünyasının beklentilerini aktardı. Heyet olarak AB yetkililerine Türkiye’nin büyüyen ekonomisi ile AB’ye yeni bir dinamizm getireceğini ifade ettik. Genişleme stratejinde ekonomi ve rekabet gücüne ağırlık veren AB için Türkiye’nin önemini dile getirdik. Bu açıdan Avrupa Şirketler Meclisi toplantısının, hem ülkemiz hem de AB üyesi ülkelerin işletmelerinin gelecek planlamaları açısından son derece faydalı geçtiğine inanıyoruz” dedi.