Konya Ticaret Odası (KTO) tarafından, Uluslararası Rekabetin Geliştirilmesi (UR-GE) Projesi kapsamında, tekstil sektöründe Uluslararası Rekabet Gücünün Arttırılması ve İhracatın Desteklenmesi projesi başlatıdı.

Ekonomi Bakanlığı işbirliğiyle gerçekleştirilecek projenin tanıtım toplantısına tekstil sektöründe iştigal eden Konya Ticaret Odası’nın 14, 15, 16 ve 17. Meslek Komitelerinden üyeler katıldı. Toplantının açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Yılmaz, “Konya’da faaliyet gösteren tekstilcilerin sürdürülebilir ihracatını artırmak ve yeni pazarlara girerek uluslararası rekabet gücünü geliştirebilmesi için hedef odaklı adımlara ihtiyaç duymaktayız. Bu kapsamda bir araya gelen firmalarımız, UR-GE projeleri aracılığıyla uluslararası pazarlara girmek ve rekabet güçlerini artırmak için uzman ve danışmanlar eşliğinde ihtiyaçlarını belirleyecekler. UR-GE tebliği kapsamında ayrıca aynı sektörde faaliyet gösteren firmalar birlikte hareket ederek, ortak sorunlarına ortak çözümler üretme ve uluslararası platformda bölgesel güç oluşturma imkanı da bulacaklar” dedi.

Toplantıda Ekonomi Bakanlığı’nın Uluslararası Rekabetçiliğin Geliştirilmesinin Desteklenmesi Tebliği ve UR-GE tanıtım faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. Yürütülen proje aracılığıyla Ekonomi Bakanlığı’nın desteğiyle projede yer alan firmalara eğitim, danışmanlık ve yurtdışı pazarlama faaliyetleri ve alım heyeti organizasyonları gerçekleştirilecek. Projeye katılan firmalar, bu faaliyetlerde Ekonomi Bakanlığı tarafından yüzde 75 oranında destek görecek.

Proje hakkında açıklamada bulunan Konya Ticaret Odası Başkanı Selçuk Öztürk de, Konya’nın ekonomik hedeflerini ihracata dayalı büyüme üzerine belirlediklerini ifade ederek, bu hedefleri gerçekleştirmek için oda olarak son üç yılda Konya’nın ihracatını artırmaya yönelik projelere ağırlık verdiklerini söyledi. Başkan Öztürk, “İlk çeyrek ihracatında büyük bir rekor kıran Konya’nın 2014 yılı sonu itibariyle ihracatını yüzde 30 oranında artırmasını bekliyorduk. Fakat mevcut pazarlarımızda yaşanan siyasi ve ekonomik krizler sebebiyle bu artış yüzde 15 seviyelerinde kalacak. Bu sebeple 2015 yılında alternatif pazar ve alternatif sektör çalışmalarımızı yoğunlaştırarak hedeflerimiz doğrultusunda ihracat artışı yakalamak istiyoruz. Bu açıdan önem verdiğimiz projelerden biri olan UR-GE ile firmalarımız ihracat konusunda büyük bir destek sağlayacaklar. Tekstil sektöründe faaliyet gösteren üye firmalarımızın son derece faydalı olan bu projeden faydalanmalarını istiyoruz” dedi.