Konya’nın Kulu ilçesinde 18-24 Mart Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla yaşam merkezinde yaşamakta olan yaşlılar ziyaret edildi.

18-24 Mart Dünya Yaşlılar Günü dolayısıyla Kulu Belediye Başkanı Ahmet Yıldız, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak, şube müdürleri, okul müdürleri, öğretmen ve öğrenciler, Kulu eski Meteoroloji binasında bulunan yaşlı yaşam merkezinde yaşamakta olan 5 bayan ve 3 erkekten oluşan yaşlıları ziyaret etti.

Günün önem ve anlamını belirten konuşmayı yapan İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Fatih Altun büyüklere yılda bir gün değil her gün saygı duymaları gerektiğini belirterek, “Unutmamalıyız ki yarın bizde yaşlı olacağız. Onlara saygı göstermeliyiz. Yaşlılar bireylerin onurlarıdır. Nice sağlıklı mutlu yıllar diliyorum” dedi

Yaşam merkezinde kalan 92 yaşındaki Haydar Saygın ise, başından geçen bir olayı anlatarak, “Bir gün ben bir paket içerisinde çok miktarda 3-5 devlet parası olan döviz dolu para buldum. Şu anda yaklaşık 250-300 bin TL değerindeydi. Bu paraların bir kuruşunu bile almadan sahibine tekrar teslim ettim. Çünkü o para bizleri yakar ve bitirirdi” diye konuştu.

Yaşlılar, yerel sanatcı Oğuzhan Ünlü’nün çalıp söylediği türkülerle eğlendi. Öğrenciler tarafından yöresel oyunlarla halaylar çekilip şiirler okundu. Okullarda Azez’e toplanan yardımların duaları ise İmam Hatip Kız Lisesi Müdürü Hasan Karagedik tarafından yapıldı. Son olarak öğrenciler tarafından yaşlı ninelere eşarp hediye edildi.