Konya’nın Kulu ilçesinde, Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından kitap kampanyası başlattı.

Kulu Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Murat Tütüncü, dernek kitaplığını ve okullardaki kitaplıkları güçlendirmek amacıyla kitap kampanyası başlattıklarını söyledi.

Kitabın insanı, insanın dünyasını değiştirdiğini belirterek, “5 dakika az televizyon izlersek, 5 dakika az bilgisayar başında oturursak, 5 dakika az uyursak, 15 dakika kitap okuyabiliriz. Kulu’da eğitim kalitesinin artırılmasına yönelik hazırladığımız panelde yer alan ‘Kulu ile Okumak’ projemizde de bahsedildiği gibi. Bunun içinde halkımızdan kitap bağışlarını ve kitaplıklar kurulması için maddi yardımlarını bekliyoruz” diye konuştu.

Tütüncü, Kulu ile Okumak projesinin vatandaşların katkılarıyla ulaşacağı hedefleri de şu şekilde aktardı; “Hayatlarının her döneminde sürdürecekleri okuma alışkanlığına sahip olmuş öğrenci oranı yüzde 60’a çıkarmak. Kendilerini daha iyi ifade etme fırsatını yakalayan öğrenci oranını yüzde 50’ye çıkarmak. Öğrenme yetenekleri artan öğrencilerle ilçemizin başarı oranlarını yüzde 50 artırmak. Anlamlandırma becerisi artırılan öğrencilerimiz hayatı anlama kapasitesini artırmak. Öz güven sahibi öğrencilerin sayısını yüzde 50 artırmak. Beklenen seviyede telaffuzu düzgün olan öğrencilerin sayısını yüzde 50 artırmak. Öğrencilerimizin günlük yaşamda kullandıkları kelime sayısını da yüzde 10 artırmak.”

Dernek kitaplığında 300’ün üzerinde güncel kitapların mevcut olduğuna da dikkat çeken Tütüncü, Kulu halkının müracaat ederek, isteyen herkesin kitaplardan yararlanabileceğini sözlerine ekledi.