Konya’nın Kulu ilçesinde düzenlenen okullar arası 4. grup elemeleri sonrasında ‘Konyamızı tanıyoruz’ bilgi yarışmasının finali yapıldı.

Pazartesi gününden itibaren devam eden okullar arası eleme usulü ‘Konyamızı tanıyoruz’ bilgi yarışmasının finali yapıldı. Kulu Anadolu Lisesi çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen finale, İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak ve şube müdürleri katıldı. Okul öğretmenlerinden oluşan jüri gözetiminde yapılan ve Cumhuriyet, Mehmet Akif Ersoy, 60. Yıl, Karacadağ ve Yaraşlı ortaokullarının katıldığı final yarışmasını Yaraşlı Ortaokulu 70 puanla birinci tamamladı.

Yarışmayı izleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak, final yarışması sonunda yaptığı açıklamada, yarışmaya katılan okullara, öğretmenlere ve öğrencilere gösterdikleri performans nedeniyle teşekkür ederek, çekişmeli bir yarış olduğunu öğrencilerin daha iyi bilgilere sahip olacağına inandığını söyledi.

Yarışmada birinci olan Yaraşlı Ortaokulu öğrencilerine madalyalarını Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Müdürü Ziya Ünver takdim ederken kupayı ise İlçe Milli Eğitim Müdürü Sultan Ahmet Kaymak verdi. Yarışmada birinci olan Yaraşlı Ortaokulu’nun Kulu’yu Konya’nın 31 ilçesinde yapılacak olan yarışmada temsil edeceği öğrenildi.