Konya Sanayi Odası (KSO) Başkanı, TOBB Yönetim Kurulu Üyesi Memiş Kütükcü, Başbakan Prof. Dr. Davutoğlu tarafından kamuoyuna açıklanan Öncelikli Dönüşüm Programı Eylem Planlarını değerlendirdi.

Kalkınma temelli hazırlanan eylem planlarını son derece olumlu bulduklarının altını çizen Başkan Kütükcü, “Sanayimizin üretim yapısından finansa, verimlilikten lojistiğe değin pek çok alanda dönüşüme ve desteğe ihtiyacı var. Bu anlamda Sayın Başbakan tarafından kamuoyuna açıklanan eylem planlarının hayata geçirilmesini sanayinin geleceği açısından son derece kritik önemde görüyoruz” şeklinde konuştu.

Eylem planlarının, Türk iş dünyasının geleceğe dair umutlarını artırdığını ifade eden Başkan Kütükcü, “Irak başta olmak üzere yakın coğrafyamızdaki olayların devam ettiği, tüm dünyada küresel krizin etkilerinin sürdüğü bir dönemde Türkiye’nin reform ateşini yeniden yakma çabası iş dünyası olarak bizleri memnun etmiştir. Türkiye bu reformlara ara vermeden devam etmeli, üreten kesimi desteklemeye, eylem planlarına uygun şekilde somut adımlar atmaya itina göstermelidir” dedi.

YERLİ FİRMALAR DAHA ÇOK DESTEKLENMELİ

Türk sanayisinin ağırlıklı olarak KOBİ ölçeğindeki işletmelerden oluştuğunu, ancak 2023 hedefleri için KOBİ’lerin artık büyük ölçekli işletmeler haline gelmesinin zorunluluk olduğunu işaret eden Başkan Kütükcü, bu konuda kamunun mutlaka yerli firmaları tercih ederek desteklemesi gerektiğini sözlerine ekledi.