Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Hz. Mevlana’nın baş aşçısı olan Ateşbaz-ı Veli Hazretleri’nin türbesi önünde düzenlenen programda vatandaşlara aşure ikramı yapıldı.

Meram Belediyesi tarafından Ateşbaz-ı Veli Hazretleri’nin türbesi önünde düzenlenen aşure programına Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Meram Kaymakamı Nuh Mehmet Hamurcu, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan, AK Parti Konya İl Başkan Yardımcısı Mustafa Varol, AK Parti Meram İlçe Başkanı M.Ulvi Bezirci, AK Parti Konya İl Kadın Kolları Başkanı Özgür Ergun, AK Parti Meram İlçe Kadın Kolları Başkanı Şerife Yabancıün, AK Parti Meram İlçe Gençlik Kolları Başkanı Fatih Akince, AK Parti Konya İl ve Meram İlçe Teşkilatı’ndan yöneticiler, muhtarlar, meclis üyeleri, daire müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ve diğer protokol üyeleri, vatandaşlara aşure ikram ederek Muharrem aylarını tebrik etti.

"BEREKETLİ BİR YIL OLSUN"

Selçuklu devletinin başkenti Konya’da Mevlana Hazretleri ve Ateşbaz-ı Veli’nin çok önemli bir yere sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Toru, "İçinde bulunduğumuz Muharrem ayı nedeniyle Ateşbaz-ı Veli Hazretleri’nin türbesi önünde aşure programı düzenledik. Halkımızın katılımı da oldukça yoğun. Ateşbaz-ı Veli Hazretleri, Mevlevîlikte, mutfak kültüründe önemli yeri olan biriydi. Mevlana Hazretleri’nin baş aşçısıydı. Aşçılıkla birlikte sevgiyi, saygıyı, hoşgörüyü ve ilmi temsil ediyordu. Baş aşçı olarak müritlerini terbiye etmekle de mükellefti. Onun türbesi önünde, onun ruhuna uygun bir şekilde birlikteliğimizi pekiştirmek üzere aşureyle beraber bu yılın bolluk ve bereket içerisinde geçmesi temennisiyle tüm vatandaşlarımızın Muharrem ayını tebrik ediyorum. Millet olarak birliğimiz ve beraberliğimiz daim olsun ve bu senemiz bolluk ve bereket içerisinde geçsin. Ateşbaz-ı Veli Hazretleri, aşını pişirirken aşkını kattığı gibi biz de aşuremize aşkımızı ve sevgimizi kattık. Bu aşk ve sevgiyle inşallah hizmetlerimiz devam edecek" diye konuştu.

Aşure programından sonra Başkan Toru, Ateşbaz-ı Veli Türbesi’nde dua etti.