Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından Pamukçu Mahallesi’nde yaptırılan Rahvan Atları Tesisi, imzalanan protokolle Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne devredildi.

Rahvan Atları Tesisi’nin devir protokolü, Meram Belediye Başkanı Fatma Toru ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz tarafından imzalandı. Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, "İlçemizdeki spor hizmetlerine katkıda bulunmak bizim için önem arz ediyor. Bu protokol, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile yaptığımız ilk protokoldür. İnşallah bu dönem; Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarıyla yatırım dönemimiz olacak. Desteklerinden dolayı İl Müdürümüze teşekkür ediyorum. Pamukçu Mahallesi’nde Belediyemize ait Rahvan Atları Tesisi var. Bu tesis, 120 bin metrekareden oluşuyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne 1 yıl süreyle tahsisini yaptık. Bu devir ile ilgili trampa işlemleri de devam ediyor. Bu tesis, Rahvan Atları Yarışları ve diğer sportif etkinliklerde daha etkin bir şekilde kullanılacak" dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ömer Ersöz ise, "Yaptıkları böyle önemli bir tesisi Genel Müdürlüğümüze tahsis ettikleri için Meram Belediye Başkanımıza ve çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum. Bu hafta Konya’da ilk kez Atlı Cirit Türkiye Şampiyonası yapılacak. Önümüzdeki günlerde de Rahvan Atları Türkiye Şampiyonası yapılacak. Bu tesislerden dolayı Konya’mızda farklı organizasyonlar yapabileceğiz" şeklinde konuştu.