Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Memduh Karaca ve Yönetim Kurulu Üyeleri Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret etti.

Geçtiğimiz günlerde Belediye Başkanı Özkan Özgüven’in Muhtarlar Derneği Lokalini ziyaret ederek muhtarların sorunlarını dinlediği toplantının ardından Başkan Özgüven’e iadei ziyarette bulunduklarını söyleyen Dernek Başkanı Memduh Karaca, “Ereğli’de ilk kez bir Belediye Başkanı fakirhanemizi ziyaret etti. Biz de bu ziyarete karşılık iadei ziyarette bulunuyoruz” dedi.

Karaca, Büyükşehir Yasası ile mahalle sayısının 37’den 87’ye çıktığını ifade ederek, “Başkanımız 87 mahalleye hizmet götürmek adına yoğun bir mesai harcıyor. Biz de mahalle muhtarları olarak kendilerine yardımcı olmak için çalışıyoruz. Zaman zaman kendisi ile bir araya gelerek sorunları masaya yatırıyoruz. Sorunlarımıza kayıtsız kalmadığını fakirhanemizi ziyaret ederek gösterdi. Kendisine teşekkür ediyoruz. Başkanımız artan çalışma temposu ile bizlere ve Ereğli’ye umut veriyor. Hizmet noktasında gösterdiği çaba ve gayret ile Ereğli güzel hizmetler alacak ve farkını ortaya koyacaktır” diye konuştu.

Muhtarların kendilerinin en büyük yardımcıları ve destekçileri olduğunu kaydeden Başkan Özgüven, “Ereğli’nin sorunlarını en iyi bilen ve takibini gerçekleştirenler mahalle muhtarlarıdır. Sizler vatandaşlarla bizim aramızdaki elçisiniz. Üstlendiğiniz sorumluluğun önemini en iyi bilenlerdeniz. Sizler talepleri, şikayetleri önerileri bizlere ileteceksiniz çözüm mercii olarak bizlerde elimizden gelen çaba ve gayreti ortaya koyarak sorunları gidereceğiz” dedi.

Özgüven, belediyesi binası içerisinde Muhtarlık İletişim Merkezi kuracaklarını da belirterek, bilgisayar ağıyla donatılacak Muhtarlık İletişim Merkezinde muhtarların iş takibi yapacakları teknik elemanların görev yapacağını da sözlerine ekledi.