MÜSİAD Seydişehir Teşebbüs Heyeti tanışma toplantısı gerçekleştirildi.

Bir dinlenme tesisinde gerçekleşen toplantıya, Konya Valisi Muammer Erol, MÜSİAD Konya Başkanı Lütfi Şimşek, AK Parti Konya Milletvekili Harun Tüfekci, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, STK Başkanları ve çok sayıda davetli katıldı.

Seydişehir’in tanıtım videosunun gösteriminden ardından açılış konuşmasını yapan MÜSİAD Seydişehir Başkanı Yasin Camcı, Seydişehir’in yıllardır özlediği tablo bu olduğunu belirterek, “Bugün burada Türkiye Dünya kupasında final oynuyormuş kadar heyecanlıyız. Bugün burada Seydişehir Süper Lige çıkmış kadar heyecanlıyız ve birlikteyiz. Hepimiz aynı taraftayız hepimiz aynı taraftarız. Hepimiz Türkiye’nin hepimiz Seydişehir’in tarafındayız” dedi.

Kendini tanıttıktan sonra konuşmasına devam eden Camcı, “Biz MÜSİAD çatısı altında birleştik, gücümüzü emeğimizi enerjimizi Seydişehir için birleştirdik. Allah çıktığımız yolu kolaylaştırsın. Hepimizin emeğini bereketlendirsin, hepimizi muvakkat etsin. Yola çıkarken toplumun her kesimi ile temasa geçtik, herkesin görüşüne açık olmak için ortak aklı çalıştırmaya temsil ve adalet sağlamaya bilhassa gayret ettik. Daha samimiyetle başlatılan ama akil kalan çalışmaları inceledik, hatalardan ders çıkardık, iletişim ve diyalog eksikliklerini gidermeye çalıştık. Bu memlekette bir olmanın diri olmanın tohumlarını 4 ay önce attık. Kuruluş aşamasında biz bir araya gelemez dediler, biz bir araya geldik. Bir araya gelir bir arada duramaz dediler, işte bir aradayız ve buradayız. İnşallah Seydişehir MÜSİAD’ın başarılarıyla onlarda gurur duyacak onlarda bu başarılara hissedar olacaklardır ” dedi.

MÜSİAD Konya Şube Başkanı Latif Şimşek ise, “Seydişehir tanıtımında ve Yasin Camcı’nın konuşmalarından gördüğüm kadarıyla Seydişehir’e gelmekte geç kaldığımızı itiraf etmek istiyorum. Başkanımızın Seydişehir’deki bu oluşuma ciddi anlamda ısrarcı oluşunu sizlere aktarmak istiyorum. Ne güzel yaptılar, Seydişehir’e geçmişi ile bu günü ile hizmet eden kıymetli insanları bir araya toplayıp bir iş adamı örgütüne, kuruma yakışır şekilde hassasiyet ve titizlikle ilçenin bütün güzelliklerini bir araya topladılar. Hepsine teşekkür ederim” diye konuştu.

Seydişehir’in 2023 Türkiye’sine giden yolda bende varım diyerek bu uğurda önemli yol kastettiğini söyleyen Şimşek, “Müteşebbis heyetle gün içerisinde yaptığımız gezilerden edindiğimiz hareketle şunu ifade etmeliyim ki; Seydişehir şirin olarak yıllardır arzuladığı birlik ve beraberlik ruhunu yakalamış, STK’ları ile sanayicileri ile, siyasetçileri ile kısacası tüm değerlerini ortak hareket etme olgusunu geliştirmiş, kabuğunu kırmış ve 2023 Türkiye’sine giden yolda bende varım uğrunda önemli aşamalar kat etmiştir. Bugünkü gezilerimizde bizleri kucaklayan, evimizde olma hissi veren belediye Başkanlığına STK’larımıza, Eti Alüminyum yetkilerine, sanayicilerimize, siyasi parti temsilcilerine teşekkür ederim. Bu ziyaretlerden ziyadesiyle memnun oldum” şeklinde konuştu.

“KONYA’NIN ÖNÜMÜZDEKİ 5 YILI GEÇMİŞ 10 YILINI KAPSAYACAK BİR POTANSİYELE SAHİP”

Konya Valisi Muammer Erol da, Büyükşehir Belediye Kanunu ile Konya’nın 30 ilçesi de merkezdeki 3 ilçesiyle birlikte o 3 ilçeden farksız bir yasal statüye yasal bir alt hizmetlere verilecek hizmete kavuştuğunu söyledi. Vali Erol, “ Büyükşehir’in önderliğinde diğer ilçelerdeki temel altyapı eksiklikleri de giderildiğinde Konya’nın merkez ilçelerinde oluşan cazip alan mutlaka ve mutlaka ilçelere aynı düzeyde yansıyacaktır ve ilçeleri de Konya merkezdeki ilçeler gibi özlediğimiz sanayi ve istihdam kapasitelerinin genişlediği gibi özlediğimiz noktalara taşıyacaktır diye ümit ediyorum. Bundan da eminim diye söylemeyi bir borç biliyorum” dedi.

Konya’nın gelecek 5 yılı geçmiş 10 yılına oranla daha gelişmiş olacak diyen Vali Erol, “Konya’nın hakikaten geçmiş 10 yılına baktığımızda ve potansiyellerini gördüğümüzde son günlerde sık sık söylediğim şu; Konya’nın önümüzdeki 5 yılı geçmiş 10 yılını kapsayacak bir potansiyele sahip. Buna samimiyetle inanıyorum emarelerini görüyorum ve bunu adeta garanti ediyor. Bu söylediğimde destekleyen ispat eden sadece şunu söylüyorum 4. Organize Sanayi Bölgemizi geçtiğimiz yıl içerisinde parsellerini tahsise açmıştık tahsisler kura ile talep edenlerin çokluğu ile sahiplerini bulmuştu. Şuan 4. Organize bölgemize 105 tane fabrika yapıldı ve bu 105 fabrika tamda olması gerektiği gibi emek yoğun değil sermaye ve teknoloji yeni ileri teknolojilere dayanarak gelişiyor. Konya’da önümüzdeki dönemde şunu da bekliyoruz. Yetkili ağızlardan da hani resmen açıklanması da şifai olarak ifade edildi. Biraz mevcut teşvik düzeni Konya’nın aleyhine gibi görünüyor 2. Bölge olması nedeni ile ama bunu aşacak bir gelişme oldu. İnşallah oda orta ve ileri teknoloji yatırımlarını nerede olursa olsun 5. Bölge teşvikleri verilecek. Bu da tam da Konya’nın beklediği husustur diye düşünüyorum. Hem merkezdeki hem de ilçelerdeki sanayi kapasitemiz hani sınıf değiştirerek üst ileri teknolojiyi kullanmaya hazır bir delili ifade ediyor” şeklinde konuştu.