Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Sürekli Eğitim, Uygulama ve Araştırma Merkezi (KONSEM) bünyesinde Türkiye’de 9. Şube olarak açılan Konya-CAKA’da eğitimler devam ediyor.

Yaşam boyu öğrenme kapsamında 7’den 70’e herkese müzik eğitiminin verildiği proje hakkında açıklama yapan NEÜ Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Bölümü Müzik Eğitimi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Kurtaslan, “Biz bu proje ile akademik müzik eğitimini Konya halkının ayağına getirmiş olduk. Bu kapsamda keman, piyano, gitar, bağlama gibi çalgıları 7’den 70’e herkese öğretebilecek programlarımız var. Programlarımız 3’er aylık kur şeklinde. Her kur bitiminde sertifika veriyoruz ve ayrıca konserlerimiz oluyor. Burada müzik eğitimi alan aileler de çocuklarıyla birlikte eğlenerek ve kaliteli zaman geçirerek öğrenmiş oluyorlar. Müzik yoluyla bu birlikteliği sağlamış olduk” dedi.

Kurtaslan müzik eğitimi programlarıyla ilgili de bilgiler vererek, “1 Aralıkta Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrasında 9 şube bir araya gelerek konser verdik. Biz 9. şubeyiz ve bizden de 4 öğrenci de o konserde yer aldı. Orada çok güzel bir etki oluşturduk. Her yıl bir defa Türkiye’nin prestijli salonlarında konserlerimiz devam edecek” diye konuştu.