Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 3-9 Kasım “Organ Nakli Haftası” dolayısıyla bir kutlama programı düzenlendi. Etkinlikte, hastane içinde stant açılarak form ve broşür dağıtımı yapıldı, organ bağışı yapmak isteyenler bilgilendirilerek form doldurmaları sağlandı.

Konu ile ilgili açıklama yapan NEÜ Meram Tıp Fakültesi Organ Nakli Ünitesinden Öğretim Üyesi Prof. Dr. Şakir Tavlı, “Organ bağışı kişinin hayatta iken, serbest iradesi ile tıbben yaşamı sona erdikten sonra doku ve organlarının başka hastaların tedavisi için kullanılmasına izin vermesidir. Organ nakli; alıcının organı hastalık ya da yaralanma nedeniyle hasar gördüğünde gereklidir. Kalp, böbrek, karaciğer, akciğer, pankreas, bağırsak ve timus nakledilebilir organlardır. Dünya çapında böbrek ve karaciğer en sık nakledilen organdır. Konya’da da 500 böbrek ve 40 karaciğer nakli olmayı bekleyen hasta vardır. Halkımızın organ bağışı konusunda duyarlı olması ve hassasiyetlerinin artması gerekmektedir. Tüm halkımızın organ bağışına katılımlarını gönülden destekliyoruz” dedi.

NEÜ Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Erikoğlu da organ bağışının önemine dikkat çekerek, “Toplumu organ bağışı konusunda bilinçlendirmek ve toplumsal farkındalık oluşturmak amacı ile böyle bir stant açtık. Herkesin, organ naklinin bir gün kendi veya yakınlarının başına gelebileceğini bilmesi gerekir” şeklinde konuştu.