Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Özgür Yazılım Topluluğu tarafından organize edilen “Bilgi Güvenliği Günleri” etkinliği düzenlendi.

NEÜ Köyceğiz kampüsü Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Konferans salonundaki etkinlikte konuşan Bilgi İşlem Daire Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Osman Çıbıkdiken, bilgi güvenliğinin gündemde olmasının nedeninin, Türkiye’de ve uluslararası alanda özellikle devletlere ait mahrem bilgilerin dinlenerek ya da kopyalanarak ele geçirilmesi ile ilgili ülke ve dünya gündemindeki haberlerin yaygınlaşmasından dolayı olduğunu söyledi. Yrd. Doç. Dr. Çıbıkdiken, “Bence bilgi güvenliği, Türkiye’nin de gündeminde olması gereken milli bir meseledir. Biz başkasını dinlemek için değil kendimizi dinlettirmemek için bilgi-işlem konularını öğrenmeliyiz. Amacımız bu konuyla ilgili olan bilgisayar mühendisliği, bilgisayarla ilgili elektrik elektronik bölümleri, bilgisayar öğretmenliği gibi bölümlerde farkındalık oluşturarak başta kendimizin, üniversitemizin ve ülkemizin bilgi güvenliğini sağlayacak öğrenciler yetiştirmektir. Eğer gelişmiş bir teknolojiye sahip olmazsak, ya da gelişmiş teknolojiyi kullanacak kalifiye elemanlar yetiştirmezsek, gelişmiş teknolojiye sahip ülkeler bizdeki her şeyi dinler, kendi politika ve stratejilerini buna göre geliştirirler” dedi.

Çıbıkdiken’in konuşmasının ardından, NEÜ Bilgisayar Öğretmenliği ikinci sınıf öğrencisi Halil İbrahim İlhan da “Mobil Cihazlarda Bilgi Güvenliği” konulu bir sunum gerçekleştirdi.