Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ) Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Sivil Savunma Amirliği Koordinasyonluğunda gerçekleştirilen “Hastane Deprem, Yangın ve Tahliye Tatbikatı”na katkısı bulunan personele düzenlenen törenle teşekkür belgesi verildi.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Sivil Savunma Amirliği Koordinasyonluğunda; AFAD Konya İl Müdürlüğü Arama Kurtarma Ekibi, Konya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı, KOSKİ, MEdaş, UMKE, 112 ACİL servis ve Hastane çalışanlarının katılımı ile 14 Ekim 2014 tarihinde Meram Tıp Fakültesi Hastanesinde gerçekleştirilen tatbikat Konya’da gerçekleştirilen en üst düzey tatbikat olarak kayıtlara geçti.

Tatbikat sonrasında Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Eyüp Kalaycı Konferans Salonunda düzenlenen belge törenine, Necmettin Erbakan Üniversitesi Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, Hastane Başmüdürü Mustafa Sabri Ak, Hastane Müdür ve Müdür yardımcıları, tatbikatta görev alan tüm hastane personeli katıldı.

Düzenlenen programın açılış konuşması yapan Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastane Başhekimi Prof. Dr. Hamdi Arbağ, “14 Ekimde, benim de aşkla, şevkle, hem de gururla izlediğim bir gösteri sundunuz. Umarım aslını yaşamayız, hep tatbikatta kalır, ama öğrenmenin en güzel yolu similasyonlar, uygulamalı olarak yapılan tatbikatlardır. Bu tarz etkinlikler ciddiye alınmalı. Doğal afet diyoruz ama insanoğlunun kendi eliyle yarattığı kazalar afetlerin önüne geçti” dedi. Arbağ, “Arama kurtarma bizimde işimizin bir parçası. Hasta olmamak gerekiyor ama hastalığa hazır olmak gerekiyor, hastaneler hep var. Bu şekilde bakarsak afetlere veya bu tip kurtarmalara hepimizin hazır olması gerekiyor. İşini özümsemiş bir ekip kurulmuş. Olay karşıya çok gerçekçi hissettirildi. Yüzümüzü ak ettiniz. Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim. Emeği ve desteği geçen herkese teşekkürlerimi sunarım” diye konuştu. .

Tatbikatta emeği geçen tüm personele teşekkür belgelerinin takdim edilmesiyle program sona erdi.