Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında "Değerler eğitimi-öğretimi ve sınıf yönetimi" konulu öğretmen semineri gerçekleştirildi.

SEDEP kapsamında “Değerler eğitimi-öğretimi ve sınıf yönetimi” konulu öğretmen semineri, Selçuklu Belediyesi Sosyal Tesisinde gerçekleşti. Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Mertoğlu’nun sunum yaptığı seminere, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, SEDEP Yürütme Kurulu üyeleri ve Selçuklu’da bulunan anaokulu, ilkokul ve ortaokulların anasınıfı ve birinci sınıf öğretmenleri katıldı.

SEDEP’in çok önemli olduğunu ve proje kapsamında çok sayıda etkinlik gerçekleştirildiğini söyleyen Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, “Bizi biz yapan, medeniyetimizin ve kültürümüzün özünü oluşturan değerlerimizin gelecek nesillere aktarılması, gençlerimizin değerlerimizi içselleştirerek onlarda bir farkındalık oluşturulmasını sağlamak, bu toplumun sağlıklı bir şekilde devam edebilmesinin en önemli unsurudur. Bu nedenle değerler eğitimi bizim için önemli” dedi.

Kayacılar, “Öğretmenlik mesleği yeryüzündeki en kutsal, en önemli mesleklerden biri. Aynı zamanda hem kolay hem de zor bir meslek. Kutsal bir meslek, çünkü kutsallığını ilk emri oku olan dinimizin kaynağından alıyor. Eğer sınıfımıza girer dersi işler çıkar, sadece müfredata bağlı kalırsak kolay bir meslek. Eğer gençleri kazanmaya çalışırsak, onlara sadece öğretim boyutuyla değil, eğitim boyutuyla da yaklaşmaya çalışırsak, onları sadece bilgi yönüyle değil, duygu yönüyle, zihin yönüyle, sosyal gelişim yönüyle, kişilik yönüyle geliştirmeye çalışırsak zor bir meslek. Yani hakkını vermeye çalışırsak zor bir meslek. Eğer bu mesleği hakkını vererek yapmak istiyorsak bu tür seminerler çok önemli” diye konuştu.

Seminer, Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Okul Öncesi ABD Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ercan Mertoğlu’nun sunumuyla devam etti. “Okul Öncesi Dönemde Müzikle Değerler Eğitimi” konulu renkli sunumu ile katılımcıları da sunumuna dahil eden Mertoğlu, anlattığı eğlenceli hikayeler ve uygulamalı anlatımlarıyla değerler eğitimine vurgu yaptı. Mertoğlu, “Bizim eğitim sistemimizde değerler eğitimi hep vardı. Osmanlı’da da vardı, Cumhuriyet dönemimde de vardı. Öğretmen her zaman çocuğuna doğruyu, yardımlaşmayı, sevgiyi, saygıyı hep verdi zaten. Ama günümüz teknolojisinin ve iletişim araçlarının olumsuz etkisi altında kalan çocuklarımıza yeniden hatırlatmamız gerekiyor. Değerler eğitimi yeni keşfedilmedi ama daha çok önem kazandı” şeklinde konuştu.

Seminer, Mertoğlu’nun okul öncesi çocuklarda müzik gelişimi ve yaş guruplarına uygun etkinlik örnekleri ile devam etti.