Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, yapımı devam eden “Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi”nde incelemelerde bulundu.

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’ya kazandırılacak olan ve tamamlandığında otizm ve down sendromlu hasta ve ailelerinin yaşamını kolaylaştıracak yaşam merkezinin inşaatı hızla yükseliyor. Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Türkiye’nin önemli sosyal sorumluluk projeleri arasında gösterilen ve inşaatı devam eden merkezde incelemelerde bulundu. Başkan Altay’a Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Muzaffer Şeker’de eşlik etti.

Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi tamamlandığında, alanında Türkiye’de yapılmış en kapsamlı merkez olacak diyen Başkan Altay,“Burada otizmli ve down sendromlu çocuklarımız için bir yaşam alanı oluşturuyoruz. Olumsuz hava şartlarına rağmen Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi’nin inşaatında çalışmalarımız hızla devam etmekte. 2015’in ilk aylarında buradaki çalışmayı tamamlayarak açmayı planlıyoruz. Hem bir rehabilitasyon merkezinde kişisel gelişimleri sağlayacakları hem de aileleriyle birlikte vakit geçirebilecekleri alanlar oluşturuyoruz. Yüzme havuzundan spor salonlarına, rehabilitasyon merkezinden atlı binme alanlarına kadar birçok alanda faaliyet gösterecek tesisimiz. Ayrıca acil durumlarda çocuklarımızı emanet bırakabilecekleri bir gece bölümü de oluşturuyoruz. Türkiye’ye örnek bir tesis ortaya çıkıyor” dedi.

Başkan Altay, “350’ye yakın çocuğumuz ön kayıt yaptırdı. İşletmemizi kurabilmemiz için kayıt profili çok önemli. Özellikle çevremizde bulunan otistik ve down sendromlu çocuklarımızın kayıtlarının sağlanmasını ailelerinden rica ediyoruz. İnşallah en kısa sürede tamamlanarak faaliyet verecek bu hizmet, otistik ve down sendromlu vatandaşlarımızın ve ailelerin rahat nefes almalarına bir imkan sağlamış olacak” diye konuştu.

Selçuklu Belediyesince yapılan açıklamada diğer kurumlardan da Otizm ve Down Sendromu Yaşam Merkezi için başvurular olduğu, özellikle üniversite öğrencilerinden gönüllü olarak görev alma taleplerinin olduğu belirtildi.