Konya’da özel eğitime ihtiyaç duyan çocuklar, Özel Medicana Hastanesi tarafından düzenlenen etkinlikte gönüllerince eğlendi.

Özel Medicana Konya Hastanesi ve Gökçem İletişim Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezi işbirliğiyle düzenlenen etkinlikte rehabilitasyon bünyesinde eğitim alan down sendromlu ve otizm tanılı yaklaşık 30 öğrenci doyasıya eğlendi. Eğitmenler eşliğinde oyunlar oynayıp, resimler boyayan özel eğitimli çocuklar, renkli görüntüler oluşturdu. Velileriyle birlikte mutlu bir gün geçiren öğrenciler doyasıya eğlenme imkanı bulurken, Özel Medicana Hastanesi Genel Müdürü Belgin Danış da miniklere eşlik ederek, resimler boyayıp, oyunlar oynadı.

Gökçem Derneği’nin katkılarıyla hastanelerinde yaklaşık 30 özel çocuğu ağırladıklarını ifade eden Belgin Danış, “Çok özel çocuklarla beraberiz. Onlarla beraber çok güzel boyalar yapıyoruz. Balonlar oynuyoruz. Bir sürü etkinlik yapıyoruz. Bu durumdan dolayı çok mutluyuz. Böyle bir etkinlik için Uğur Bey’e Medicana hastanesini tercih ettiği ve bizimle işbirliği yaptığı için çok teşekkür ediyoruz” dedi.

Gökçem İletişim Rehabilitasyon Özel Eğitim Merkezi Kurucusu Uğur Devecioğlu da, “Biz zaten yıllardır bu çocuklarımızla ilgili gerekli etkinliklerimizi yapıyoruz ama ince hassasiyetleri ve duyarlılıklarından dolayı Belgin Hanıma çok teşekkür ediyorum. Belgin Hanıma ikinci bir teşekkürümü de sunuyorum; çünkü bu etkinlikten sonra çocuklarımızın göz taramalarını da yapmış olacaklar. Bunlar gerçekten bizlerin ve ailelerin beklediği, arzuladığı davranışlar” diye konuştu.