Okullarda demokrasi kültürünü yerleştirmek amacıyla TBMM tarafından hayata geçirilen ‘Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisi Projesi’ kapsamında yürütülen çalışmalar Lale Anadolu Lisesi’nde Okul Seçim Kurulu tarafından titizlikle yürütülüyor.

Özel Lale Anadolu Lisesi’nde 2014-2015 eğittim öğretim yılı okul meclis başkanlığı seçimi yapıldı. Okul seçim kurulu yarışa 15 gün önce sınıf temsilcilerinin seçimiyle başladı. Öğrencilerde yerleşik bir demokrasi kültürünün oluşturulması, hoş görü ve çoğulculuk bilincinin geliştirilmesi, kendi kültürünü özümsemiş, milli ve manevi değerlere bağlı, evrensel değerleri benimseyen nesillerin yetiştirilmesi; öğrencilere seçme, seçilme ve oy kullanma kültürünün kazandırılması; katılımcı olma, iletişim kurabilme, demokratik liderliği benimseyebilme ve kamuoyu oluşturabilme becerilerinin kazandırılması amaçlanan okul meclis başkanlığı seçimi okul seçim kurulu tarafından takvim çerçevesinde gerçekleştirildi.

Yapılan seçimde beş aday yarıştı. Tüm öğrencilerin oy kullandığı seçimde 11. Sınıf öğrencisi Mehmet Göğüş aldığı oylar ile ipi göğüsledi. Başkanlık için beş aday kıyasıya mücadele etti. Okul panolarında ve el ilanlarında propagandalar bir hafta boyunca devam etti.

Seçim sürecini yakından takip eden Okul Müdürü Muhammed Yavuz Gürbüzer, güzel bir demokrasi örneği yaşandığını, karşılıklı saygı çerçevesinde süren propaganda sürecinin sorunsuz bir seçimle sonuçlandığını söyledi. Gürbüzer, kazanan öğrencisini tebrik ederek tüm okul meclisinden faydalı, yapıcı, çözüme dönük çalışmalar beklendiğini söyledi.