Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Erasmus programı kapsamında uluslararası işbirliği anlaşmaları yapmak üzere Baltık ülkelerinde çeşitli yükseköğretim kurumlarına ziyaretlerde bulundu.

Avrupa Komisyonu ve Ulusal Ajans tarafından da desteklenen ziyaretler kapsamında Letonya, Estonya, Litvanya’da mevcut Erasmus anlaşmaları gözden geçirildi, anlaşmalar kapsamına yeni programların dahil edilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Uluslar arası ziyaretlerde Selçuk Üniversitesinden akademisyenlerde katıldı. Heyet, Riga, Tallinn, Liepaja, Jelgava, Vilnius, Klaipeda ve Kaunas şehirlerinde, ülkelerin en eski ve köklü yükseköğretim kurumları ile Erasmus programı kapsamında kurumlar arası ve üniversiteler arası iyi niyet anlaşmaları yapmak üzere görüşmeler gerçekleştirdi.

Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Baltık ülkelerine yaptığımız ziyaretlerde Tallinn Health Care College, Latvia University of Agriculture, Liepaja University, Lithuania Business University of Applied Sciences, Kaunas University of Technology, University of Vilnius ve University of Turiba Üniversitelerine işbirliği ziyaretlerinde bulunduk. Erasmus anlaşmaları gözden geçirildi, anlaşmalar kapsamına yeni programların dahil edilmesi konusunda fikir birliğine varıldı. Ziyaretlerimiz kapsamında ayrıca uluslararası konferanslar, ortak projeler ve çeşitli alanlarda işbirliği yapma fırsatları da öne çıkan konular oldu. Görüşmelerde üst düzey karşılamanın ardından karşılıklı üniversite tanıtımları ve hangi alanlarda anlaşma yapılabileceği konularında görüş alışverişinde bulunduk" dedi.

Rektör Prof. Dr. Gökbel, "Erasmus programı kapsamında anlaşma portföyümüzü çeşitlendirmek amacıyla ziyarette bulunduğumuz üniversitelerde sağlık bilimleri, tıp, hukuk, ziraat, filoloji, ekonomi, işletme, fen bilimleri ve teknik bilimler başta olmak üzere birçok alanda anlaşma yapmak üzere mutabakata vardık. Bu ziyaretler, eski anlaşmaları geliştirmek ve yeni işbirliklerine zemin oluşturması açısından önem arz ediyor" diye konuştu.