Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Ürdün’de düzenlenen Arap-Türk Sosyal Bilimler Kongresi’ne (ATCOSS) katıldı.

Stratejik Düşünce Enstitüsü (SDE) tarafından düzenlenen Arap-Türk Sosyal Bilimler Kongresi’nin (ATCOSS) dördüncüsü, Düşünce Forumu’nun (ATF) ve Ürdün Petra Üniversitesi’nin ortaklığıyla 26-27 Ekim 2014 tarihlerinde Ürdün Petra Üniversitesi’nde toplandı. Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Muhsin Kar’ın da Danışma Kurulu’nda yer aldığı kongrede; eğitim ve kalkınma, küreselleşme ve kalkınma, teknoloji, araştırma ve sürdürülebilir gelişme, sosyal medya, ekonomi ve kalkınma, kadın, gençlik ve kalkınma, işsizlik ve yoksulluk, medeniyet ve kalkınma gibi temalar yer alıyor.

Kongreye özel konuk olarak Türk tarafından Türkiye Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Ürdün’den ise Prens El Hassan bin Talal katılırken, Türk tarafından eski Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Beşir Atalay, ATCOSS Onursal Başkanı Prof. Dr. Yasin Aktay, eski Başbakan Yardımcısı ve Türk-Arap İlişkileri Uzmanı Prof. Dr. Emrullah İşler, Dr. Nureddin Nebati, YÖK Başkan Vekili Prof. Dr. Şaban Çalış, Stratejik Düşünce Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Birol Akgün, T.C. Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanı Dr. Kudret Bülbül’ün yanı sıra NEÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker de katılıyor.