Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi işbirliği ile yürütülen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) kapsamında 11-13 Kasım tarihleri arasında, Sille’de, “Kültürüme Saygı Duyuyorum” etkinliği düzenlenecek.

Etkinlik ile Selçuklu ilçesindeki ilkokul 3. ve 4. sınıflardan 20 öğrenci, 1 gün pratik, 1 gün uygulamalı fotoğraf eğitimi alarak eğitmen fotoğraf sanatçıları ile birlikte, tarihi Sille’de fotoğraf çekimleri gerçekleştiriyor. Etkinliğin sonunda bu fotoğraflardan oluşan çalışmalar katalog haline getirilerek basılacak. Fotoğraf sanatı ile kültürel değerlerin ortaya çıkarılmasını amaçlayan etkinlik öğrencilerin fotoğrafa olan ilgilerini arttırılmasına da katkı sağlayacak. Amacı saygı değeri kapsamında tarihi ve kültürel değere sahip Sille’nin güzelliklerinin fotoğraf karelerine yansıtılması olan etkinlik için öğrencilere Selçuklu Belediyesi tarafından 20 adet fotoğraf makinesi ve“Fotoğrafa İlk Adım” eğitim kitabı hediye edildi.

Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi SEDEP kapsamında kültürel değerler ile fotoğraf kültürünün birlikte işlendiği bir çalışma yürüttüklerini ifade eden Fotoğraf Sanatçısı Serdar Akyay, “İki gün süren etkinliğimizin ilk gününde çocuklarımıza fotoğrafçılığın ilk adımını anlatmaya çalıştık. İkinci günde de ilk gün çalıştıklarımızı görsel ve deneysel olarak izlediklerimizi sahada uygulamaya çalışıyoruz. İki günün sonunda çocuklarımızın çektikleri bu fotoğrafları seçecek ve bir araya getireceğiz. Sunum haline gelecek çalışmaları çocuklarımızın aileleri, okulları ve belediyemizin yer alacağı bir etkinlikle paylaşacağız. İlkokul seviyesinde hobi ile başlayan bu çalışmalar inşallah ileriki yaşlarda profesyonel çalışmalar haline gelecektir. Bu projede emek veren başta Selçuklu Belediyesi olmak üzere tüm kurumlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.