Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile 3 yıldır sürdürülen Selçuklu Değerler Eğitimi Projesi (SEDEP) Selçuklu’nun Sızma Mahallesinde devam etti.

SEDEP’in “Yalnız Değilsiniz” etkinliği; geçen hafta özel eğitim sınıfındaki öğrencilere yapılan ziyaretin ardından, bu hafta da Yeni Büyükşehir Belediye Kanunu kapsamında Selçuklu ilçesinin mahallesi olan Sızma’da Alparslan İlkokulundaki öğrencileri ziyaretle devam ettirildi.

Ziyarete Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Necmettin Erbakan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Şeker, Selçuklu Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, Selçuklu Belediye Başkan Yardımcısı Ziya Yalçınkaya, Milli Eğitim Şube Müdürleri, okul müdürleri ve gönüllü öğrenciler katıldı.

Etkinlikte minik öğrencilerle bir araya gelip onlarla sohbet eden katılımcılar, öğrencilerden alınan samimi cevaplar karşısında gülmekten kendilerini alamadı. Özellikle ‘Değerli Boyama Kitabı’ dağıtımından sonra öğrencilerin boyama etkinliklerine yanlarında oturarak iştirak edip boyama yapan katılımcılar eğlenceli anlara şahitlik etti. SEDEP kapsamında bastırılan dergi, broşür, kitaplarla beraber hazırlatılan özel hediyelerin dağıtımı da öğrencilerde heyecanlı dakikalar yaşattı. Yeni dergi ve kitapları alan miniklerin sevinçleri görülmeye değerdi.

“GİTTİĞİMİZ MAHALLE BİZİM MAHALLEMİZDİR”

‘Orada Bir Köy Var Uzakta’ şiirindeki köy yerleşim birimi artık sadece şiirlerde kalarak yerini mahalleye bıraksa da köye has değerlerin saflığı, temizliği, bozulmamışlığını muhafaza etmek adına yapılan değerler eğitimi etkinliği son derece verimli geçti. Ayrıca ‘Gitmesek de Gelmesek de O Köy Bizim Köyümüzdür’ şiir sözlerinin aksine; artık uzaklığı ne kadar olursa olsun gidilmeyen mahalle, hali hatırı sorulmayan mahalleli çocukların kalmayacağına da bu etkinlik sayesinde vurgu yapılmış oldu.

Etkinlik ardından Sızma Mahallesi hanımları tarafından hazırlanan yöresel yiyecekler katılımcılara ikram edildi.