Selçuk Üniversitesi (SÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Çocuk ve Ergen Psikiyatri Kliniği ile Hemodiyaliz Ünitesi Eğitim Merkezi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Hastanede düzenlenen açılış törenine, Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel’in yanı sıra Selçuk Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oktay Sarı, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yaşar Şen, dekan yardımcıları, ana bilim dalı başkanları ve öğretim üyeleri ve hastane personeli katıldı. Çocuk ve Ergen Psikiyatri Kliniği’nin açılış kurdelesini kesen Rektör Gökbel ve protokol üyeleri klinikte incelemelerde bulundu.

“SELÇUK TIP, BİR SAĞLIK ÜSSÜDÜR”

Kliniğin ve merkezin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Hakkı Gökbel, “Çocuk ve Ergen Psikiyatri Kliniği’nin Konya açısından ne kadar büyük bir ihtiyaç olduğunu daha önceki görevlerimden de biliyorum. Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi giderek daha da önem kazanan bir branş ve bu yüzden bizim açımızdan çok önem taşıyor. Hemodiyaliz Ünitesi bundan sonraki süreçte hastalara tedavi hizmeti vermesinin yanı sıra tedavi edecek sağlık çalışanlarını da yetiştirecektir. Selçuk Üniversitesi’nin, tıp fakültesi ve hastanesiyle Konya ve çevresine önemli hizmetler vermeyi sürdüreceğine inanıyorum. Selçuk Tıp Fakültesi, yaptığı araştırmalar, öğrencilere ve öğretim üyelerine verilen eğitimler, hayat boyu öğrenme ve hastalara verilen hizmet açısından son derece önemli bir merkezdir. Vatandaşlardan da bu konuda aldığımız olumlu geri dönüşlerle, Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin bir sağlık üssü olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Hastanemizin ve fakültemizin bu konuma gelmesinde emeği olan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

HEMODİYALİZ ÜNİTESİ EĞİTİM MERKEZİ OLDU

Kliniğin açılışından sonra Hemodiyaliz Ünitesi’ndeki yenilikleri inceleyen ve hastaları ziyaret eden Rektör Prof. Dr. Gökbel, ünitedeki yenilikler hakkında Hemodiyaliz Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Rengin Elsürer Avşar’dan bilgi aldı.

Doç. Dr. Avşar, “Merkezimizin bir eğitim merkezi olması nedeniyle Konya İl Sağlık Müdürlüğü tarafından cihaz ve yatak kapasitesi 20+1 cihaz ve yatak kapasitesine çıkartılmıştır. Diyaliz merkezimizde halen 4 öğretim üyesi, bir araştırma görevlisi, 7 hemşire, bir teknisyen, bir sekreter, 3 personel çalışmaktadır ve halen 4 kursiyerimiz eğitim almaktadır. Kursiyerlerimiz de eğitimlerini tamamladıktan sonra hastalarımıza daha çok sağlık personeliyle hizmet vermeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Rektör Gökbel ve protokol üyeleri açılışların ardından Hemodiyaliz Ünitesi’nde tedavileri devam eden hastaları ziyaret ederek, durumları hakkında hekimlerden bilgi aldı.