Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi ilçeye yeni bağlanan mahallelere yönelik olarak “Şehrimi Tanıyorum” gezileri düzenliyor.

Selçuklu Belediyesi tarafından Konya’nın tarihi ve kültürel değerlerini tanıtmak, şehrin turizmini canlandırmak ve gönüllü tanıtım elçileri kazanmak amacıyla sürdürülen “Şehrimi Tanıyorum” gezileri büyük ilgi görüyor. Etkinliğin bu hafta sonu konukları Tepekent’ten gelen lise öğrencileri oldu. Profesyonel gezi rehberi eşliğinde gerçekleşen gezi ilk olarak Mevlana Müzesi’nden başladı. Daha sonra İstiklal Harbi Şehitleri Abidesi’ni ziyaret eden öğrenciler şehir turunun ardından Sille’yi gezdiler. Burada Selçuklu Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanan dini yapıların yanı sıra geçtiğimiz günlerde Sille’nin tanıtımı amacıyla Sille Kültür Evi’nde düzenlenen “5 bin Yıllık Tarih Sille” etkinliğini ziyaret eden öğrenciler özellikle el sanatı ürünlerine büyük ilgi gösterdi. Yapılan ebru çalışmasını meraklı gözlerle izleyen öğrenciler daha sonra Selçuklu Belediyesi Uluslararası Spor Salonu’nda oynanan Torku Konyaspor-Darüşşafaka Doğuş basketbol maçını izledi.

Konya’nın tarihi ve kültürel yerlerini Selçuklu Belediyesi’nin “Şehrimi Tanıyorum” gezisi ile daha yakından tanıma fırsatı bulan öğrenciler, “Hafta sonumuzu güzel bir etkinlikle dolu dolu geçirme ve birçok tarihi ve kültürel mekanı yerinde görme imkanı bulduk. Bu güzel organizasyon için Selçuklu Belediyesine teşekkür ediyoruz” dedi.

Selçuklu Belediyesi’nin yeni bağlanan mahallelere yönelik kültürel gezilerine önümüzdeki haftalarda farklı mahallelerden gelecek gruplarla devam edeceği belirtildi.