Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi, etkili olan kar yağışı nedeniyle ilçe genelinde yiyecek sıkıntısı çeken kedi evleri ve köpek beslenme istasyonlarında bulunan hayvanların yanı sıra kuş ve sokak hayvanlarının da yiyecek ve su ihtiyacını karşılıyor.

Selçuklu Belediyesi, ilçe genelinde kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yoğun bir şekilde süren yol açma ve tuzlama gibi kış çalışmalarına aralıksız devam ederken sokak hayvanlarını da unutmadı. Sağlık İşleri Müdürlüğü ekipleri şehrin birçok yerinde yiyecek sıkıntısı çeken kuşlar ve sokak hayvanları için yem dağıtıyor. İlçede bulunan parklara, yeşil alanlara ve muhtelif yerlere yiyecek ve su bırakan ekipler, kuş ve sokak hayvanlarının soğuk kış günlerinde açlıktan ölmesini engellemeyi amaçlıyor.

Kenti kaplayan kar yağışı ve soğuk hava nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan kuşlarla sokak hayvanları için yiyecek bırakma işleminin devam edeceğini belirten yetkililer, yeryüzünde ekolojik dengenin sağlanmasında önemli rol oynayan canlıların hayatta kalma mücadelesine yardımcı olarak önemli bir görevi yerine getirdiklerini ifade etti.

Yemleme çalışmalarının devam ettiğini ifade eden yetkililer, vatandaşların evlerde biriken küçük kırıntıları müsait alanlara bırakmalarının uygun olacağını söyledi.

Selçuklu Belediyesi, sokak hayvanlarının yiyecek ve barınma ihtiyaçları için ilçe genelinde muhtelif noktalara 30 adet kedi beslenme istasyonu ve 14 adet köpek beslenme istasyonu yaptı. Ayrıca 9 adet seyyar hayvan besleme istasyonu ile sokakta yaşayan kedi ve köpeklere yiyecek veriliyor. Estetik yapısıyla şehir mimarisine uygun olarak ahşaptan dizayn edilen kedi evlerindeki kedilerin beslenme ihtiyaçları da Selçuklu Belediyesi tarafından karşılanıyor.