Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Judo Takımı, Bursa’da yapılan judo süper ligi final maçlarının ardından 2015 yılında da süper ligde mücadeleye etmeye hak kazandı.

Türkiye Judo Federasyonu tarafından Bursa da 27-28 Aralık tarihlerinde Atıcılar Spor Salonu’nda iki gün süren organizasyonda, Süper Lig ile 1. Lig’de bayanlar ve erkeklerde 8’er takım mücadele etti. Judo süper liginde yer alan Selçuklu Belediyesi takımı yapılan maçlar sonunda yeni sezonda da süper ligde mücadele etmeye haz kazandı.

Kocaeli, Ankara Büyükşehir, Galatasaray, İstanbul Büyükşehir ve Ordu İhtisas maçlarını kaybeden İzmir Büyükşehir ve Manisa takımlarını yenen mavi beyazlılar aldığı sonuçların ardından 2015 yılında süper ligde mücadele etmeye hak kazandı. Ligin son etabı maçlarının ardından birinci İstanbul Büyükşehir, ikinci Ankara Ego, üçüncü Galatasaray, dördüncü Kocaeli Büyükşehir, beşinci Selçuklu Belediyesi, altıncı Ordu İhtisas, 7. İzmir Büyükşehir ve sekizinci Manisa Belediyesi oldu. Son sırada yer alan İzmir Büyükşehir ve Manisa takımları süper lige veda ederek 1. lige düşen takımlar oldu.

Süper Lig’de bayanlar kategorisinde 39 puanı bulunan takımlardan İstanbul Büyükşehir Belediyespor averajla birinci sırayı aldı. Aynı puana sahip Galatasaray ikinci, 27 puan toplayan Trabzonspor ise üçüncü oldu. Bayanlarda ise Manisa Salihli Belediyesi ve Bursa Osmangazi Belediyesi Süper Lige veda etti.