Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, “Selçuklu Kariyer Okulu” programı kapsamında, kişisel gelişim uzmanı ve yazar Ahmet Şerif İzgören’i üniversite öğrencileri ile buluşturdu.

Selçuk Üniversitesi Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa öğrenciler yoğun ilgi gösterdi. “Geleceği Yönetmek” isimli sunumuyla öğrencilerle bir araya gelen İzgören, “Bilgi Yatırımı, Yetenek Yönetimi, Bakış Açısı Değişimi, Girişimcilik” başlıklı konularda öğrencilere deneyim paylaşımında bulundu. İzgören, bilgiye yatırımın önemine dikkat çekerek; emek, karakter, planlama, mücadele ruhu, girişimcilik, vatan sevgisi konularına vurgu yaptı. İzgören gelecek planlaması, etkili iletişim ve bilgiye yatırım yapmanın başarılı bir iş hayatının mutlak unsurları olduğunu vurguladı, Türkiye’den ve dünyadan örnekler verdi. Ahmet Şerif İzgören şunları söyledi: “Ülkemizde okuma oranı, eğitim seviyesi ve kalitesi düşük. Gelişmiş ülkeler açısından bir değerlendirmede bulunacak olursak bu ülkeler içinde en düşük seviyede bulunduğumuzu söyleyebilirim. Gelişmiş ülkeler seviyesine çıkabilmemiz için kitap okuma alışkanlığı edinmemiz gerekiyor. Gençler kitap okuma alışkanlığı kazanmaları için teşvik edilmeli. Ülkemizde yıllarca başörtülü öğrencilerimizin okullara girip giremeyeceği tartışılırken, Avrupalı, Amerikalı teknolojide çağ atlayıp nano teknolojiye geçti. Ama biz hala tartışmaya devam ediyoruz. İlmin kıyafeti olmaz.”

“Aranan bir eleman olmak istiyorsanız uzmanlaşın” sözleriyle öğrencilere tavsiyelerde bulunan İzgören, “Karanlığa küfretmektense bir mum yakın, insanlara ışık olun. Sizden başka sizin hakkınızı hiç kimse yiyemez. Yapamazsın diyene inanmamak lazım. İnandığınız an biter. Adım atmak girişimciliktir” dedi.

Kariyer Okulu her ay farklı konu ve konuklarla öğrencilerin eğitim hayatına destek olacak. Önümüzdeki aylarda mezuniyet sonrası iş bulma, etkili CV hazırlama, uygun meslek seçimi gibi konularda da eğiticiler öğrencilere eğitim verecek.