Konya’nın Seydişehir İlçe Belediyesi tarafından kaykay, paten ve akrobasi bisiklet sporunun geliştirilmesi için yaptırtılan parkur hizmete girdi.

Spora ve sporcuya değer veren ve sportif yatırımlara bir yenisini ekleyen Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, kaykay ve paten meraklısı gençlerin parkurda güven içerisinde enerjilerini harcayacaklarını kaydetti. Son yıllarda gençlerin popüler eğlence sporu haline gelen ve Seydişehir’de de giderek yaygınlaşan kaykay sporu gençlerin Belediye Meydanında tehlikesiz ve güven içinde yapmalarını amaçladıklarını söyleyen Başkan Tutal, "Farklı sportif alanlara merak ve ilgi duyan gençlerimiz kaykay ve patenle kaymak için ana caddelerimizi tercih ediyorlar. Hayata geçirdiğimiz bu proje ile kaykay ve paten tutkusu olan gençlerimize, ayrıca bisiklet tutkunlarına daha güvenli olabilecek bu alanımızda bu şekilde hizmet vermeyi amaçladık” dedi.

Gençlerin ve çocukların daha güvenli bir şekilde sporlarını yapacaklarını ifade eden Başkan Tutal, "Milli İrade Meydanına kurulan parkurumuz 6 metre eninde ve 11 metre boyunda bir alanı kaplıyor. 2 farklı rampa bulunan parkurda paten, kaykay, akrobasi bisiklet sporu, yan tarafta bulunan kondisyon alanında ise ağırlık çalışabilecekler. Gençlerimiz parkur alanımızda 6 farklı branşta spor yapabilecekler. Platformda bulunan eğimli bölgeler özel tasarım olup, denge problemi yaşanmayacak, üzeri özel deri ile kaplı olan malzeme ise kayma riskini azaltarak olası düşmelerde darbe emici özelliğe sahip ve yaralanmaları en aza indiriyor. Gençlerimizin ve çocuklarımızın bizden istemiş oldukları projeleri hayata geçirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Kaykay, paten ve bisiklet tutkunu gençlerimiz alanda rahatça sporlarını yapabilecekler. Bizim gençlerimizden en büyük isteğimiz, pistimizde sporlarını yaparken mutlaka can güvenlikleri için kasklarını ve dizliklerini kullansınlar istiyoruz” ifadelerini kullandı.