Konya Büyükşehir Belediyesi’nin başlattığı "Medeniyet Okulu Projesi” kapsamında Seydişehir’de “Cömertlik” konulu tiyatro sahnelendi.

Konya Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli kurum ve kuruluşlarla birlikte yürüttüğü “Medeniyet Okulu Projesi” kapsamında Seydişehir’de de “Cömertlik” konulu tiyatro gösterisi yapıldı. Hazırlanan projede ilçemizde 4. sınıf öğrencilerine tiyatro gösterisi ile köklü geçmişimizde unutulmaya yüz tutan adetlerimiz, kültürümüz, geleneklerimiz işleniyor. Proje Konya merkez ve 31 ilçesinde 800’den fazla okulda çalışmalarına başladı. Her ay farklı bir değeri konu alan program bu ay ‘Cömertlik’ konusunu işliyor. Şehrin uzak mahallelerinde tiyatro izleme imkanı bulamayan çocuklar düzenlenen skeçler ile oldukça eğleniyor. Milli Eğitim ile de ortak düzenlenen uzak yakın demeden bütün ilköğretimlere yapılan uygulama öğrencileri sevindirirken öğrenci velileri de yapılan uygulamanın çok yerinde olduğunu belirterek daha sık düzenlenmesini istiyor. Tiyatro gösterisinden sonra öğrencilere Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan, bu ayın konusu olan cömertliğin işlendiği dergiler dağıtıldı.

Proje kapsamında her ay bir değerin işlendiği 40 bin, toplamda 320 bin dergi dağıtımı yapılacağı ve 8 bin tiyatro gösterimi gerçekleştirileceği belirtildi.