Konya’nın Seydişehir İlçe Kaymakamlığı’nca iki yıldır uygulanan "Oku Kitabını Al Altınını" projesi 2014-2015 eğitim öğretim döneminde de devam ediyor.

Konu ile ilgili açıklama yapan Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, “Son iki yılda, ‘Oku kitabını Al Altınını’ projesi kapsamında ilçemiz genelindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde okuyan toplam 408 öğrencimize hayırseverlerimizin de desteği ile altın, mp5 ve saatin yanında kitap armağan edilmişti. Bu şekilde öğrencilerimiz ve aileleri kitap okumaya teşvik edilmekte, çocuklarımıza ve gençlerimize okuma alışkanlığı kazandırılmaktadır” dedi.

Kampanyanın bu yıl da devam edeceğini söyleyen Kaymakam Sonel, “Programlara ülkemizde en çok satanlar listesindeki yazarlar ya da yöremizin yetiştirdiği üst düzey bürokratlar davet edilerek öğrencilerimizle buluşturulmuştur. Bu şekilde son iki yılda öğrencilerimiz 720 bin kitap okumuştu. 2014-2015 eğitim öğretim yılında da bu projeye devam edilecek. İlkokul, ortaokul ve liselerde en çok kitap okuyan 210 öğrenciden birincilere altın ve kitap, ikincilere bisiklet ve kitap, üçüncülere ise mp5 ve kitap armağan edilecektir. Öğrencilerimiz her zaman olduğu gibi yine alanında başarılı yazar, bürokrat ya da akademisyenler ile buluşturulacaktır” diye konuştu.