Konya’nın Seydişehir ilçesine bağlı Taşarçı Mahallesi’nde geçmiş dönemdeki kasaba belediyesi tarafından yaptırılan kasaba meydanındaki Atatürk Parkı için mahkemeden yıkım kararına tepki gösteren mahalle sakinleri duruma tepki gösterdi.

Yurtdışında yaşayan bir mahalle sakinin Atatürk Parkı’nın kendine ait arsa içerisinde kaldığından ve hukuksuz yapıldığından parkın yıkımı için mahkemeye başvurmuştu. İcra ve jandarma yetkilileri, parkı yıkılmasına öfkelenen Taraşçı Mahallesi halkını sakinleştirip bir kıraathanede mahkeme kararı ile ilgili bilgi verdi. Yıkılacak olan Atatürk Parkı’na toplanan mahalle sakinleri ise, “Bu parkın yapımında devlet para ödedi. Yazık değil mi şimdi o paraya” diyerek tepki gösterdi. İcra ve jandarma yetkilileri ise, “Bu sorun bizim sorunumuz değil. Elimizde mahkeme kararı var” diyerek yıkım kararını uygulamaları gerektiğini söyledi.

2011 yılında Mehmet Ali Koçak isimli şahıs mahkemeye başvurarak yapılan park alanının bir bölümünün kendine ait arsaya yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurmuş ve mahkemeden o park için yıkım kararı çıkmıştı.