Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Konya İl Müdürü Murat Mustafa Yavuz, Beyşehir Sosyal Güvenlik Merkezi’ni (SGM) ziyaret etti.

Bir süre önce hizmet vermeye başlayan yeni hizmet binasını gezerek incelemede bulunan ve SGM Beyşehir İlçe Merkezi Müdürü Ekrem Çavuşlu’yu makamında ziyaret eden Yavuz, yaptığı açıklamada, Konya’da 12 ilçede sosyal güvenlik merkez müdürlüğünün bulunduğunu belirterek, Beyşehir’in de bu ilçelerden birisi olduğunu söyledi. İlçelerde faaliyet gösteren Sosyal Güvenlik Merkezi müdürlüklerini sık sık ziyaret etmeye çalıştığını dile getiren Yavuz, “Hem arkadaşlarımızın motivasyonu anlamında, hem de ‘biz sizi takip ediyoruz’ gibi bir anlam taşısın diye bugün buradayız. Arkadaşlarımızla özellikle yapılandırma süreci içerisindeki durumu istişare edeceğiz, eksiklerimiz var mı onlara bakacağız. Ama ilk aldığımız bilgiler ve izlenime göre, hiçbir problemimiz yok. Dışarıda bekleyen vatandaşımız yok, kuruma gelen vatandaşımızı sanırım 5 dakika içerisinde işlemini bitirdikten sonra uğurlayabiliyoruz. Beyşehir’le ilgili bina sıkıntımız da bulunmuyor” dedi.

Yavuz, daha önce il merkezinde yapılıp da Beyşehir’de yapılmayan işlemler olduğunu da belirtirken, bunların birçoğunu devrettiklerini belirterek, “En son Aralık veya Ocak sonu gibi 4B dosyalı dediğimiz Bağ-Kur’u tüm dosyalarda tekrar Beyşehir ilçemize devredeceğiz. Böylece Bağ-Kurlu vatandaşlarımız artık Konya’ya gelmeden tüm hizmetleri buradan almış olacak” diye konuştu.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Beyşehir SGM Müdürü Ekrem Çavuşlu da, SGK İl Müdürü Yavuz’un da verdiği destekle SGM Müdürlüğü bünyesinde sigortalılara yönelik tüm iş ve işlemleri tek elden yürütmeye çalıştıklarını söyledi. Şu ana kadar Beyşehir’de bin civarında bir yapılandırma talebi olduğunu belirten Çavuşlu, bunlardan 308’inin işveren, 425’inin 4B Bağ-Kur ve diğer illerden gelen genel sağlık sigortası ile SGDP tabi yapılandırma talepleri olduğunu belirtti. Bu sigortalıların kuruma girdikten sonra işlemlerini takriben 5 ila 10 dakika içerisinde bitirmeye çalıştıklarını aktaran Çavuşlu, vergi dairesiyle ilgili sıkıntılı olanları da ilgili formları vererek buradaki işlemlerini de tamamlamasının ardından hızlı bir şekilde işlerini çözmeye çalıştıklarını dile getirdi. Çavuşlu, Beyşehir SGM Müdürlüğü olarak 4 bin civarında işveren dosyası, 10 bin 250 civarında 4A sigortalısı ve devrolacak dosyalarla birlikte 12 bine yakın Bağ-Kur dosyası ve şu ana kadar ise 6 bin 600 genel sağlık sigortası tescil kaydının yapılmış olduğunu sözlerine ekledi.