Konya’nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi tarafından yapılacak olan “Sille Fotoğraf Festivali” 13-16 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Selçuklu Belediyesi Sille’de fotoğraf festivali düzenliyor. “Sille’de sanat var” başlığı ile düzenlenecek fotoğraf festivali 13 Kasım 2014 Perşembe günü başlıyor. 16 Kasım’a kadar sürecek etkinliğe ulusal düzeyde Türkiye’nin farklı illerinden davet edilen 10 fotoğraf sanatçısı katılacak. Etkinliğe katılan sanatçılar Sille’nin tarihi, turistik, ticari, kültürel ve sosyal mekanlarının fotoğraflarını sanatsal bir bakış açısı ile çekecekler. Festival kapsamında 6 sanatçının fotoğraf sergisi açılacak, fotoğraf semineri ve sohbetleri düzenlenecek. Festivale farklı illerden 150 civarında fotoğraf sanatçısı da katılacak.

Sille’ye özgü kültürel değerlerin tanıtılması, Selçuklu Belediyesi fotoğraf arşivine uzun yıllar kullanılabilecek sanatsal Sille fotoğrafları kazandırılması, ülkemizde ve kentimizde bulunan fotoğraf sanatı tutkunlarını, usta fotoğraf sanatçıları ile Sille’de buluşturup karşılıklı deneyimlerin paylaşılmasını sağlamak ve Sille’nin fotoğraf sanatı ile görsel arşivini zenginleştirmek amacıyla düzenlenen etkinlik, 16 Kasım’da düzenlenecek sergi ve ödül töreni ile sona erecek.

Türkiye’den farklı illerinden davet edilecek 10 fotoğrafçının dışında, etkinlikte farklı kategorilerde de ödüller verilecek. Türk fotoğrafına uzun yıllar hizmet etmiş, fotoğraf sanatı alanında saygınlığı olan usta bir fotoğraf sanatçısı festivale davet edilecek ve sanatçıya “Türkiye’de Yılın Fotoğrafçısı” Onur Ödülü verilecek. Türkiye dışından uluslararası alanda ismi bilinen, başarıları ile öne çıkmış, Türk fotoğrafına katkı sağlamış bir fotoğraf sanatçısına da “Dünya’da Yılın Fotoğrafçısı Onur Ödülü” verilecek. Ayrıca festivale katılan 10 fotoğrafçıdan alınan ve Seçici Kurul tarafından sergilenmek üzere belirlenen 30 fotoğraf içinde en çok fotoğrafı yer alan katılımcıya “Sille’de Yılın Fotoğrafçısı” ödülü verilecek.