Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından hasta ve hasta yakınları için inşa edilen Tenzile Ana Hasta Konukevi yoğun ilgi görüyor.

Necmettin Erbakan Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi yakınına inşa edilen ve ücretsiz olarak hasta yakınlarının konakladığı tesis, 42 odası ile 84 kişiye hizmet veriyor. Tesiste aylık ortalama bin 600 kişi konaklıyor. 2014 yılında toplam 17 bin 500 misafir konuk edildi. Kasım ayı, 1857 kişi ile en fazla ziyaretçinin olduğu ay oldu.

“SOSYAL BELEDİYECİLİĞE ÖNEM VERİYORUZ”

Sosyal ve kültürel belediyeciliğe verdikleri öneme dikkat çeken Meram Belediye Başkanı Fatma Toru, “Tenzile Ana Hasta Konukevimizde de; tedavi maksadıyla şehrimize civar il ve ilçelerden gelen hasta yakınlarını misafir ediyoruz. Hemşehrilerimizin iyi günlerinde yanlarında olduğumuz gibi kötü günlerinde de yanlarında olmayı görev addediyoruz. ‘İyi ki Doğdun Bebek’ projesi, 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza yönelik ‘Yalnız Değilsiniz’, Çocuk Sığınma Evi ve emekli konaklarımız sosyal alanda vatandaşlarımıza sunduğumuz önemli projelerdir. Konevi Kültür Merkezimizde de düzenlenen etkinliklerle kültürel belediyecilikteki farkımızı yansıtıyoruz” dedi.

Tesiste konaklayan ve ağırlıklı olarak şehir dışından gelen vatandaşlar da, sunulan hizmetten memnun kaldıklarını ifade etti.