Konya’da gerçekleştirilen TÜRSAB 2. Genişletilmiş Bölgesel Yürütme Kurulu toplantısında stant açan Konya’nın Akşehir ilçe Belediyesi büyük ilgi gördü.

Türkiye’nin dört bir yanındaki turizmcileri Konya’da buluşturan toplantıda ilk olarak Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy konuşma yaptı. Güneydoğu ve Doğu Anadolu’da yaşanan olayların turizme darbe vurduğunu kaydeden Ulusoy, Güneydoğu ve Doğu Anadolu’daki olaylarla barış sürecine zarar verilmeye çalışıldığını kaydederek, bu ülkenin Vandallara teslim edilmeyeceğini söyledi. Ulusoy, gişe işletmeciliğini yaptıkları Mevlana Türbesi’nin ücretsiz hale getirilecek olmasını da değerlendirerek. ‘Bu işte bir bereket vardır. Buradan Mevlana’mızın ruhuna selam olsun bizde hakkımızdan vazgeçtik” dedi. Başaran Ulusoy, sema törenlerinin Konya dışında yapılmasını, açılışlarda bile semazenlerin gösterime çağrılmasını eleştirerek “taş yerinde ağır” diye konuştu.

Toplantıda bir konuşma yapan ve Konya’nın turizm potansiyeline vurgu yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ise yeni bir müze için gayretlerinin sürdüğünü ifade etti.

Toplantıda, TÜRSAB Başkanı Ulusoy tarafından turizme katkılarından dolayı Başkan Akyürek ve Konya Valisi Muammer Erol’a çeşitli hediyeler verdi.

Vali Muammer Erol, Türkiye’de bir ilk olan Bilim Merkezi’nin kent turizmi açısından unutulmaması gerektiğini vurguladı.

Toplantıda Konya’yla ilgili ilk sunumu İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Çıpan yaptı. Çıpan, Mevlana Türbesi’nin vuslat yıldönümü törenlerinin başladığı gün ücretsiz olarak açılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi. Toplantının bitiminde katılımcılar Konya’yı tanıtan stantları gezdi. Temsili Nasreddin Hoca ile ilçeye özgü ürünleri, tarihi ve turistik mekanları tanıtan Akşehir Belediyesi’nin standı büyük ilgi gördü.

Açılan stant ile ilgili bir açıklama yapan Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, “Bulduğumuz her fırsatta Akşehir turizmini geliştirmeye sevdalı bir ekip olarak her fırsatta şehrimizi tanıtmak istiyoruz. Bu amaçla da bu toplantıya katıldık. Akşehir Belediyesi, Akşehir Ticaret ve Sanayi Odası, AKSEV ve Otel işletmecisi ile birlikte bu toplantıda şehrimizin tanıtımını yapıyoruz. Nasreddin Hocamızı, Sıra yarenlerimizi, geleneksel helvamızı ve şehrimizi tanıtan broşürlerimizi buraya getirdik ve bu vesileyle bu toplantıda bulunan turizm acente yetkililerine Akşehir’imizi tanıtalım istedik. TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy Bey’de standımızı Ziyaret ederek Nasreddin Hocamızla hatıra fotoğrafı çektirdi. Kendisinden söz aldık en kısa zamanda, TÜRSAB ve Seyahat Acenteleri olarak Akşehir’i ziyaret edecekler. Bu ziyarette onlara şehrimizin tarihi, turistik yerleri ile yemeklerimizi ve Sıra Yarenleri kültürümüzü tanıtacağız. Bu çalışmalarımızın Akşehir’imizde turizmi geliştirmek için önemli adımlar olduğunu düşünüyorum” dedi.