Konya’nın Ereğli İlçe Belediye Başkanı Özkan Özgüven, kendisini bir konferansa konuşmacı olarak davet etmek için ziyarette bulunan üniversite öğrencilerini makamında ağırladı.

Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencileri topluluk gezisi kapsamında hafta sonu Ereğli’ye giderek, Belediye Başkanı Özkan Özgüven’i makamında ziyaret etti. Öğrenciler Özgüven’in bilgi, birikim ve tecrübelerinden faydalanmak istediklerini beyan ederek, 2015 yılının Mart ayında düzenleyecekleri konferansa konuşmacı olarak davet etti. Kendilerini geliştirerek kendilerinden sonra gelen öğrencilere yardımcı olmayı hedefleyen öğrenciler, kurdukları topluluğun yaklaşık 700 üyesi olduğunu belirtti. 17 kişi ile Ereğli’ye geldiklerini belirten öğrenciler birçok işletmeyi gezerek yetkililerden bilgi aldıklarını ve Ereğli’nin kendileri için rol model olan önemli merkezlerden birisi olduğunu kaydetti.

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Özgüven ise, Ereğli’nin ekonomisinin tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu belirttiği konuşmasında, Ereğli’nin süt sektöründe önemli bir potansiyele sahip olduğunu ve süt üretiminde Türkiye’de birinci olduğunu söyledi. Günlük bin ton süt işlendiğine de değinen Özgüven, süt sektörü yanında tarımsal üretimin de her geçen gün arttığını ve bilinçli üretim ile tarım ve hayvancılığın gelişimini sürdürdüğünü vurguladı.

Kendisini ziyaret eden öğrencilere, “Sizler bu ülkenin gelecek yarınlarısınız, bu ülkenin dinamiğisiniz” diyen Başkan Özgüven, gençlerin 2015 yılının Mart ayında yapacakları konferansa konuşmacı olarak davetlerine seve seve icabet edeceğini de sözlerine ekledi. Başkan Özgüven, davetin sonunda öğrencilere hediyeler verdi.