Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi tarafından “Dünya Çocuk Kitapları Haftası” nedeniyle düzenlenen "Yazarlarımız Çocuklarımızla Buluşuyor" etkinliklerinin ilk konuğu çocuk edebiyatının genç yazarlarından İrem Uşar oldu.

Konevi Kültür Merkezi’ndeki programa Meram Belediye Başkan Yardımcısı Abdi Kalan, daire müdürleri ve ilkokul öğrencileri katıldı.

İnsanları suya benzeten Yazar Uşar, "Nasıl ki suyun göl, ırmak, okyanus, deniz, buz vb. halleri varsa aynen onun gibi insanlar da birbirinden farklı özelliklere sahiptir" dedi.

Son dönemde çocuk edebiyatının öne çıkan yazarlarından biri olan İrem Uşar, çocuklarla yaptığı söyleşi de "Lataşiba-İki Kentin Arasında" adlı kitabı hakkında bilgiler verdi. Yazar bu kitabında, birbirine zıt kentlerde yaşayan ve yasak olanı keşfetmek için benzer duygularla yola çıkan iki çocuğun, tehlikeli olduğu kadar da eğlenceli olan hikayesini anlattığını ifade etti.

Yazar İrem Uşar, söyleşiden sonra "Lataşiba-İki Kentin Arasında" isimli kitabını imzaladı.

"Yazarlarımız Çocuklarımızla Buluşuyor" etkinlikleri kapsamında yazarların kitapları Meram Belediyesi tarafından ücretsiz dağıtılıyor. Etkinlik çerçevesinde 12 Kasım Çarşamba günü Duran Çetin, 14 Kasım Cuma günü ise Sevim Ak, öğrencilerle buluşacak ve kitaplarını imzalayacaklar. Konevi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan her iki program da saat 13.00’te başlayacak.