Konya’nın Ereğli ilçesinde trafik akışını rahatlatmak, meydanın ortaya çıkmasını sağlamak amacıyla Yunus Emre Meydanında başlatılan kavşak düzenleme çalışmalarında sona gelindi.

Fen işleri ekiplerince, Yunus Emre Meydanında yapılan iyileştirme çalışmaları kapsamında, kavşak küçültme, cep, sinyalizasyon gibi çalışmalar yapıldı. Bu çalışmalar ışığında refüjler kilitli parke taşlarla döşenirken bozulan yollara ise asfalt dökümü yapıldı.

Belediye Başkanı Özkan Özgüven yaptığı açıklamada, “Ereğli trafiğinin yoğun olduğu yerlerden biri olan Yunus Emre Meydanında yapmış olduğumuz iyileştirme çalışmalarıyla, o bölgede trafiği rahatlatmış ve buna bağlı olarak olası trafik kazalarının önüne büyük ölçüde geçmiş oluyoruz. Ekiplerimiz şu an bozulan yol güzergahına asfalt serim çalışması yapıyorlar. Kavşakların daha işlevsel hale gelmesi ve trafik akışının rahatlaması için yaptığımız bu çalışmalar ihtiyaç duyulan bölgelerde devam ediyor. Ayrıca refüjlerde ve göbeklerde peyzaj çalışmalarına önem veriyoruz. Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerimizce yapılacak peyzaj çalışmaları kapsamında, göbekte mevsimlik çiçek dikiminin yapılmasıyla birlikte, meydan renkli bir görüntüye kavuşacak. Attığımız her adım, yaptığımız her hizmet, daha modern bir Ereğli içindir” diye konuştu.